Archief CD-recencies & VINYL-recensies

 

 

Vinyl (12") en single recensies 2007

 

The Dining Rooms: “Ink E.P. 1” (Schema Records)

 Genre(s): Deep-House/ Nu-Jazz/ Latin Jazz

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Het album “Ink” van The Dining Rooms hebben we een paar maanden geleden al op deze site besproken, maar nu pas verschijnen er singles (met remixes) van dit erg goede album. Op de eerste E.P. vinden we onder andere de zeer fraaie deep-house (en een vleugje ‘tech’) sounds van Skwerl (de uit Berlijn afkomstige Michael Beim). Deze producer neemt op voortreffelijke wijze de track “Thank You?” onder handen. De remixen onderscheiden zich door de stuwende beats, de toffe bassline en de heerlijke Fender Rhodes klanken. We verwachten in eerste instantie niet dit soort muziek op een modern jazzlabel als Schema, maar we kunnen hier onmogelijk moeite mee hebben. De gedreven remix door Skwerl bevat gewoon nog de vocalen uit het origineel (in zijn dub versie uiteraard wat minder), dat je op de B-kant kunt horen. Op de B-kant kun je ook nog luisteren naar een remix door The Juju Orchestra voor “Cobra Coral”, wat meer een zomerse, latin-jazz vertolking van het origineel is. Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

The Dining Rooms: “Ink E.P. 2” (Schema Records)

 Genre(s): Tech-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Quarion is promiment aanwezig op deze tweede single release van het “Ink” album. De track “Free To Grow” gaat door de mixtafel voor een tech-house bewerking waarin de oorspronkelijke vocale inbreng bewaard blijft. Het melodielijntje in de remix is niet zo zeer bijzonder, maar er wordt heel veel diversiteit in de geluidjes en instellingen aangebracht. Mocht je de vocalen graag willen laten voor wat het is, dan kun je op de B-kant gewoon de instrumentale versie opzetten. Op de B-kant staat tevens een hele diepe minimal vs. tech-house door Capracara voor de albumtrack “Etage Noir 1”. Wij zijn hier in ieder geval zwaar onder de indruk van het remixwerk van Quarion. Klasseplaat! In the bag! Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Ramon Tapia/ Der Alte: “Uhu/ Nightvision” (Yellow Tail)

Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

Combirelease op het nieuwe Yellow Tail label, wat een sublabel van Blu Fin is. Ramon Tapia en Der Alte (aka Patrick Bruyndonx) laten beiden een track van zich horen, maar de track van Tapia wordt ook nog eens geremixed door Kolombo. Echt spannend is deze vinyl niet. De electro-house van Ramon Tapia is eigenlijk maar middelmatig. De tech-house track van Der Alte maakt nog een hoop goed, maar ondanks de goede bedoelingen blijft dit een gemiddelde aangelegenheid. De beoordeling komt grotendeels tot stand door de prestatie van Der Alte. Kijk op www.yellow-tail-records.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

François Dubois: “I Try” (Urbantorque)

Genre(s): (Tech) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Na het daverende succes met “Blood”, is Lars Sandberg (aka Funk D’ Void) terug met een nieuwe klapper op Urbantorque. Samen met hip-house legende Tyree Cooper produceerde hij de soepele track “I Try”, dat we al bijna een jaar kennen (van een CD-R promo). Deze track klinkt in originele vorm nogal zomers door de piano’s en ietwat softe keys, maar is toch heel erg dansbaar en geschikt voor in je DJ-set. Op de B-kant vinden we erg fijne remixen door Nic Fanciulli en An-2. De diepgaande Nic Fanciulli mix was al te horen op de laatste Renaissance verzamelaar en de An-2 mix is ook een groot succes, maar klinkt een stuk speelser als het origineel. Kijk op www.urbantorque.com voor meer informatie!

 

Beoordeling: 9

 

 

Phonique: “Unit/ Closer Groove” (Exun Records)

 Genre(s): Tech-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Michael Vater aka Phonique bracht deze maand al zijn tweede artiestenalbum uit via Dessous, maar deze single op het Exun label van DJ Linus mag er ook zeker zijn! Beide tracks op de single zijn de moeite waard. “Unit” bevat een minimal achtige ritmiek, een stuwende baspartij en her en der een leuk toegevoegd klankenspelletje. “Closer Groove” op de andere kant is wat melodischer van aard. Het leuke deuntje gaat na een langere periode wellicht vervelen, maar in een DJ-set zal deze plaat zeker doel treffen! Wederom een uitstekende release van Phonique, die met sneltreinvaart toprelease na toprelease op ons afvuurt. Kijk op www.exun-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Freestylers: “Electrified - Remixes” (Against The Grain) 

Genre(s): (Poppy) Breaks

Bron: CD-single

Datum: 5/2007

 Freestylers lijken met hun laatste album flink de weg kwijt te zijn. De single “I’m In Love With You” leek op een krampachtige nieuwe poging een nieuwe hit te scoren. De Sam La More remixen voor een andere albumtrack, te weten “Electrified”, klinken iets minder commercieel, maar bevatten ook weer wat popgeluiden door de vocale bijdragen in het nummer. De Deepcut mix ten slotte is aardig en klinkt wat ruiger. Toch missen we de overtuiging in alle versies. Kijk op www.superchargedmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Dub Pistols feat. Terry Hall: “Rapture” (Sunday Best)

 Genre(s): Pop/ House/ Nu-Disco

Bron: CD-single

Datum: 5/2007

 Na een periode van afwezigheid zijn de Dub Pistols weer terug met nieuw materiaal. Voor het gewaardeerde Sunday Best label produceerden zij een nieuwe album, waarvan “Rapture” de eerste single is. Op de slow-motion house track worden er flink wat pop elementen toegevoegd aan de muziek. Terry Hall, die ook al eens zong voor Junkie XL, heeft een toffe jaren 80 synth-pop stem en mede daardoor klinkt de track erg lekker. Remixen komen onder andere van de hand van Prins Thomas, die een fraaie nu-disco versie aflevert. De Richard Dinsdale NeoGeo mix valt te typeren als een rauwe electro-house track met de gitaren en popinvloeden uit het origineel (Dinsdale komt later overigens ook nog met een eigen ‘original mix’). De Dub Pistols "Stevie Nicks Dirty Tricks" mix valt ook binnen het electro-house genre, al is deze mix meer voor de dansvloer geschikt als de hiervoor genoemde mix! Kijk op www.sundaybest.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

De-Phazz: “Phazz-A-Delic - Edits & Remixes” (Phazz-A-Delic) 

Genre(s): Nu-Jazz/ Downtempo/ Drum & Bass

Bron: CD-single

Datum: 5/2007

 Pas geleden bespraken we hier al het nieuwe De-Phazz album, “Days Of Twang” genaamd. We schreven al dat de kitscherige jazz sound nog immer springlevend is met Pit Baumgartner achter de knoppen. Op deze CD-single staan een tweetal radio edits (van albumtracks), aangevuld met vier remixen (voor De-Phazz, maar ook voor Sunday People en Thomas Siffling & The Public Sound Office), die ook al op 12” uitgebracht zijn. Vooral de remix van Monophonic voor “How High The Hat” is opmerkelijk. Men weet hier jazz en ravemuziek met elkaar te kruisen. Klinkt vreemd, en dat is het ook eigenlijk wel. Kijk op www.phazzadelic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Milton Jackson: “The Fade Runner E.P.” (Urbantorque Recordings)

 Genre(s): (Tech) House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Milton Jackson kennen we van zijn samenwerkingsverband met en remix voor Shur-I-Kan. “Fade Runner” is een heerlijke tech-house track met verknipte synthesizers die de boel zonder moeite op scherp houden. Ook de basslines, die erg simpel zijn, passen hier feilloos bij. “Apocalypse Then” is met dezelfde technieken gemaakt, maar heeft wel een heel ander geluid. “Adventures In Stereo” is het chill-out moment op deze single. Deze midtempo chill-plaat doet ons denken aan Sven van Hees’ “Summer Serenade”. Helemaal top! Kijk op www.urbantorque.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Break SL: “Trombone/ Flow” (Philpot Records)

 Genre(s): House/ Experimental

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Deze single van Break SL op Philpot klinkt nogal experimenteel. We doelen dan vooral op het ingetogen, op tech-house gebaseerde “Trombone”. “Flow” is ook ernstig diep en bevat aanhoudende ambient sfeergeluiden. Opvallend: de bassdrum komt pas na ruim 5 minuten opzetten. Dit is zo’n single die je kunt gebruiken aan het begin van je set of heel vroeg in de ochtend, wanneer de party zijn/ haar einde nadert. Kijk op www.philpot-records.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 6,5

 

 

Keytronics Ensemble: “Calypso Of House” (Juno Records)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Deel 2 van 10 uit de Juno Records 10th Anniversary Series is een feit. “Calypso Of House” van Keytronics Ensemble is een track die wij eerlijk gezegd nooit eerder hoorden in originele vorm. Francesco Montefiori van Montefiori Cocktail is één van de leden van de formatie. De remixen op deze 4-tracker zijn eigenlijk wat tegenvallend. Julien Jabre’s mix valt vooral tegen, omdat hij juist zulke goede tracks heeft afgeleverd het afgelopen jaar en hier totaal niet scoort. De Pearn & Bridges remix is sfeerrijk met piano’s, maar rust vooral op de electro-house. De Greenfingers ‘In The Tub’ remix is wat rustieker, maar raakt wat ons betreft zeer zeker de juiste snaar. De schitterende soundpads laten de remix ietwat ‘spooky’ klinken. Ten slotte het origineel: dat klinkt als een gedateerde clubhouse track van eind jaren 80 of begin jaren 90. Kijk op www.juno.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

Wild Rumpus: “Musical Blaze-Up” (Bitches Brew)

 Genre(s): House/ Minimal/ Dub

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Bitches Brew is het label dat je onder andere de fantastische muziek van Jinadu bracht. Wild Rumpus is voor ons een nieuwe naam en laat met “Musical Blaze-Up” een dubby geluid horen. Vooral het origineel en de remix door labelhoofd Cosmo zijn doordrenkt van dub. De mix door Rob Mello is meer richting de minimal sound. Vervelend in deze remix zijn echter de vocalen. De Rub-N-Tug remix is wellicht de beste dansvloermix op deze single, al gaat onze voorkeur uit naar de meer downtempo dub versie van Cosmo! Kijk op www.bitchesbrewmusic.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Stateless: “Exit” (!K7)

 Genre(s): Pop/ Alternative Rock/ Elektronica

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Deze uit Leeds afkomstige band, niet te verwarren met het Stateless project van Andreas Saag, brengt hier een leuke combinatie van trippy elektronica beats, aangekleed met pop en alternatieve rock. De vocalen van de zanger zijn flink bewerkt, waardoor “Exit” over het algemeen wat ‘dirty’ klinkt. De leuke scratches en de mooie strijkers kleuren de track verder in. “Hurricane”, de extra track, is net iets rustiger en bevat een soort van Coldplay sound. Kijk op www.k7.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Moodak: “Step Into This Life” (Moodak)

 Genre(s): Pop/ Rock/ Drum & Bass/ Trip-Hop/ Jazz

Bron: CD-single

Datum: 5/2007

 Muziektijdschrift OOR omschreef de muziek van Moodak als "een smaakvolle, doch druipende orgie tussen de mannen van Air en de vrouw van Moloko. Inderdaad: Moodak is het zusje van Hooverphonic." Onbetwist boegbeeld van de band is de intrigerende leadzangeres Saskia Kok. Haar stem wordt net zo vaak vergeleken met die van Björk als die van Sadé. Maar net als de muziek van Moodak - trip-hop, lounge, drum & bass, rock, pop, jazz en zo kunnen we nog wel even door gaan - laat Saskia's geluid zich niet zo makkelijk vangen. “Step Into This Life” is een uiterst boeiende E.P. geworden die je zou kunnen omschrijven als sfeervolle popmuziek, die zich uitstekend leent voor live performances. Openingstrack “You And Yourself” spreekt ons het meeste aan en bevat uptempo, drum & bass achtige drums, aangevuld met allerlei lekkere kruiden uit de pop en rock. Vooral de warme keys maken deze track tot een ‘winner’. Kijk op www.moodak.nl voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Tim Wood: “A Taste Of Honey” (Social Beats)

 Genre(s): Funk/ Soul/ Jazz

Bron: 7” vinyl

Datum: 5/2007

 Social Beats is zeer goed bezig. De twee recente compilaties en het artiestenalbum van Solo Moderna zijn hier het bewijs van. Op de compilatie “Socialized Funk Beats” vonden we al de twee versies voor Tim Wood’s “A Taste Of Honey”. Beide versies (het origineel en de Lack Of Afro remix) zijn nu op 7” single geperst, wat voor de liefhebbers van een ouderwets (lees: jaren 70) klinkende fusie van funk, soul en jazz een erg fijn initiatief is. De single valt onder de ‘Best Of Seven Series’ (release #3). Het origineel is lekker opzwepend en sneller als de Lack Of Afro remix, maar qua kwaliteit ontlopen het materiaal elkaar weinig. Kijk op www.socialbeats.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Us3: “Say You Belong To Me” (Us3)

 Genre(s): Jazz-Dance/ Nu-Soul

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Van het nieuwe Us3 album “Say What!?” is dit de eerste single. De soulful zangeres Adeline zingt een stevige noot mee op deze track. Us3 stelt nimmer teleur, maar van deze track worden we hier echt niet vrolijk. De beats, de basslines en de blazers zijn prima, maar het thema schiet gewoon te kort. Wij hopen dat Us3 van het nieuwe album de track “Afrodisiac” uitbrengt. Kijk op www.us3.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

B&B International: “Not Touching The Ground” (Murena)

 Genre(s): Dub/ Pop/ Jazz

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 B&B International en Wendy Wonder nemen de nieuwste Murena release voor hun rekening. De vocalen van Wendy vallen behoorlijk tegen, maar de dubby popmuziek klinkt verder heerlijk. De muziek krijgt ook nog eens wat elektronica tinten mee. Beste track is de A1-track “Never Forget (When You Told Me)”, dat een aanstekelijk deuntje bevat, waar veel mensen voor zullen vallen. Kijk op www.murenarecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Derek Howell: “Androgynous Cats E.P.” (Lost Language)

 Genre(s): (Progressive) House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Release #63 op het Lost Language label (ooit onderdeel van Hooj Choons) komt van Derek Howell (from Texas). De diepe, progressieve tech-house sounds van deze producer weten je direct te grijpen en niet meer los te laten. Titeltrack “Androgynous Cats” is een sfeervolle, gedreven track met een subtiel opgebouwd karakter. “Back In The Swing” is wat krachtiger en minder gelikt geproduceerd. Deze track zal vermoedelijk het meest door de DJ’s gedraaid gaan worden. “Potcakes” is een toetje, waarbij je op uiterst sfeervolle, ingetogen progressieve breaks getrakteerd wordt. Kortom: een diverse single met alles erop en eraan. Kijk op www.lostlanguage.com voor meer informatie.


Beoordeling: 7,5

 

 

Temponauta: “Get Up E.P.” (Astrodisco)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Het Sloveense duo Bizzy & Dojaja vormen tesamen Temponauta. Op deze 3e Astrodisco release laten zij een niet al te ingewikkeld geluid horen. Noem het electro-house met sferische ‘tech’ invloeden. Op de single staat een remix van Mijk van Dijk voor de titeltrack “Get Up”, aangevuld met een Temponauta remix voor de titeltrack en een additionele track, “Amugada” genaamd. Laatstgenoemde heeft een vreemd, niet allerdaags ritme dat je eigenlijk alleen in de Nederlandse skihutten tegenkomt. Gelukkig zijn beide versies van “Get Up” zeer zeker de moeite waard. Kijk op www.myspace.com/astrodisco voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Marko Nastic: “Sexy E.P.” (Earresistible Musick)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Op het Recycled Loops sublabel Earresistible Musick is Marko Nastic terug met een 2-track single. “Sexy” op de A-kant klinkt als een rustieke electro-house track met een retro gevoel door de strings. Voor ons draait het vooral om de B-kant. Hierop vinden we de sferische track “Unforgotten Mornings”, dat bol staat van de fraaie tokkelsynths en dubeffecten. Helemaal top! Als we ons niet vergissen was de laatste single die we van Marko Nastic hoorden nogal stevig, maar hier laat hij een veel lichtere sound horen, die we alleen maar kunnen waarderen met een dikke voldoende. Kijk op www.myspace.com/djmarkonastic voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Chris Barratt: “Colours E.P.” (Jesus Loved You)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Chris Barratt laat op zijn “Colours E.P.” zeer diepgaande electro- meets tech-house (en ook wat minimal sounds) horen. Beide tracks zijn zeer zorgvuldig opgebouwd en klinken als een klok. Dit zijn echt van die partykrakers die de toonaangevende DJ’s in hun opbouwende, langere sets zullen laten terugkomen. Zowel “Red” als “Pink” zijn prima materiaal. Kijk op www.myspace.com/jesuslovedyou voor meer informatie.


Beoordeling: 7

 

 

Super Flu: “She” (Traum Schallplatten)

 Genre(s): Tech-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 De formatie Super Flu kennen we van hun track “Monaberry” op het Lorna label. “She” is het nieuwste wapenfeit van het duo Felix Thielemann en Mathias Schwarz. Verwacht net als de eerder genoemde track een lekkere ingetogen tech-house track met een thema dat typisch Super Flu klinkt. Speels maken ze van de tokkelgeluiden een leuk deuntje. “Tripple Mapple” op de B-kant klinkt meer zweverig een ‘dreamy’ op een begeleiding die je zou kunnen omschrijven als een fusie tussen tech-house en minimal. De vele dub effecten zorgen voor veel extra luisterplezier. Prima plaat! Kijk op www.traumschallplatten.de voor meer informatie.


Beoordeling: 8

 

 

Tobias Lützenkirchen: “Crazy Sick & The Slickness” (Tabula Raza)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Het is onwaarschijnlijk hoeveel materiaal deze man uitbrengt. Door zijn vele aliassen en samenwerkingsverbanden, kun je al snel de tel wat releases betreft kwijt raken. Crazy Sick And The Slickness” is release #2 op het vrij recent gestarte Tabula Raza label. Hobbelende basslines, rave achtige synths, strakke uithalen met diezelfde basslines; dat zijn de voornaamste ingrediënten van de ‘Sick mix’ voor deze Tobias Lützenkirchen productie “Crazy Sick And The Slickness”. Ook de ‘Slick mix’ op de andere kant is vet! Deze mix gaat een heel andere kant op, met een flink stevige bassdrum en wat meer industrieel klinkende geluiden, gedragen door een grommene baslijn! Knap is het om te merken hoeveel diversiteit deze producer keer op keer weet te brengen. Zelfs met zijn releasesschema kunnen we hem niet betrappen op veel herhalingsoefeningen.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Bam Bam: “Where’s Your Child” (Kingdom Kome Black) 

Genre(s): Electro-House/ Acid-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007 

Bam Bam is een project van Chris Westbrook, die al een hele tijd meeloopt in de housescene. Deze single met remixen voor de track “Where’s Your Child” is van redelijke kwaliteit. Het is leuk om weer eens op een fraai potje acid-house getrakteerd te worden, maar de vervelende stemmen en lachpartijen maken de track volkomen onbruikbaar om in je DJ-set te draaien. De overige twee mixen zijn meer van de electro-house en zijn niet bijzonder te noemen. Voor ons springt Northcutz remix er het meest positieve uit. Beetje platte producties wat ons betreft.


Beoordeling: 7

 

 

Simon Saunders: “Mind If My Friend Joins In?” (Sunday Best)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Sunday Best staat vooral bekend om de diversiteit in haar catalogus, daarom is het helemaal niet vreemd dat ze met Simon Saunders ineens weer een house hit gaan scoren. Op deze single staat het thema sex voorop. De titel “Mind If My Friend Joins Is” doet dit al vermoeden. Verwacht een ‘dirty’ electro-house track met ‘tech’ en acid invloeden. Het thema klinkt erg lekker. Het gekreun etc. had wat ons betreft wel weggelaten kunnen worden. Kijk op www.sundaybest.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Tobias Lützenkirchen: “Tabula Raza” (Tabula Raza)

 Genre(s): Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 “Tabula Raza” is de eerste release van Tobias David Lützenkirchen op zijn nieuwe en gelijknamige Tabula Raza label. De plaat verscheen vorig jaar al, maar willen we toch nog even bespreken. Lützenkirchen weet namelijk een distorted electro thema fraai te verpakken in tech-house achtige beats. Met veel knoppengedraai en stekende basslines wordt je meegezogen in deze wervelwind. Op de B-kant staat de track “Argon” die iets rustiger is, maar ook zeker de moeite waard is. Het thema is simplistisch, doch treffend. Na een aantal minuten wordt voor vrijwel dezelfde strategie gekozen als op de A-kant: dus distorted electro synthpads, maar hier wel een stukje afgeslankt.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

The Soul Snatchers: “Get Yourself Together” (Social Beats)

 Genre(s): Funk/ Soul/ Jazz

Bron: 7” vinyl

Datum: 5/2007

 Release #1 uit de ‘Best Of Seven Series’ van het Social Beats label komt van The Soul Snatchers. De band, bestaande uit Ton van der Kolk, Timothy van der Holst, Govert van der Kolm, Ron Smith, Yo Kalb, Rinus Zecheiel, Thomas Streutgers, Ruud Kleiss en Tjeerd Brouwer, weet een energiek, maar gedateerd geluid af te leveren gemaakt met technieken van nu. Op de A-kant staat de knaller “Get Yourself Together”, dat een lekker opzwepende drumpartij bevat. Op de B-kant is “Sniffin' & Scratchin'” een stukje trager en meer funk-jazzy van toon. Ook deze tracks zijn weer terug te vinden op de “Socialized Funk Beats” compilatie. Kijk op www.socialbeats.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Pressure Drop: “You’re Mine” (Great Stuff Recordings)

 Genre(s): Electro-Tech/ House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

  Dit is deel 3 uit de zogenaamde ‘roots edition’ series. Na het opnieuw uitbrengen van classics van Whirlpool Productions en Rockers Hi-Fi is het nu de beurt aan Pressure Drop. Hun track “You’re Mine” komt al uit 1992 en klinkt nog best vers, alleen wat traag van tempo. De remixen komen van Dirk Dreyer en Tim Deluxe. Tim Deluxe, bekend van het Underwater label, maar ook van zijn megahit “Ripgroove” als Double 99, laat naast de uitstekende vocale remix vooral zijn sporen na met een rauwe dub versie. Deze ‘dub’ versie is net even scherper en onderscheidt zich door de gedreven basslines en ruige geluidjes. Echt een hoogtepuntje voor in de clubs. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Trick & Kubic: “Believe/ Container” (Great Stuff Recordings)

 Genre(s): Electro-House/ Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Trick & Kubic zijn, na een druk periode vol remixwerk, terug met een uitstekende single op Great Stuff. Op de A-kant worden we enorm vrolijk van de track “Believe”, met passende vocalen van Valeska. De spooky synthpads wakkeren het vuurtje alleen maar meer aan. “Container” op de B-kant vinden we wat slap, maar is ook geen onaantrekkelijke track. “Believe” is een track die je gehoord moet hebben! In het najaar moet het debuut album van dit duo gaan uitkomen. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Kolombo & Nemio: “Skalpy” (Blu Fin)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 We zijn heel erg vroeg bij deze release, maar zijn er niet bepaald van onder de indruk. Kolombo lijkt de laatste tijd niet zo goed in vorm. “Skalpy” is een ritmische electro-house meets tech-house track met een onrustig bewegende synthline cq. baslijn. Het klinkt allemaal nogal industrieel en kil eigenlijk. Ook de Ramon Tapia remix weet ons niet te overtuigen. Sterker nog: het origineel klinkt eigenlijk nog een stuk fijner. “Make It” op de B-kant bevat een wel heel simpel deuntje en gaat snel vervelen. Al met al dus niet echt een release om over naar huis te schrijven, dus dat doen we ook niet. Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Mogi vs. Rochelle: “Nation In A Funk” (Blu Fin)

 Genre(s): Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Dit is de beste 12” uit de recente releases van het Blu Fin label. Mogi vs. Rochelle weten met “Nation In A Funk” een puik staaltje mysterieuze electro-tech af te leveren. Vooral in originele vorm is het genieten van deze track. De spookachtige soundpads doen het ‘m voor mij! De M-Dub is wat meer tech-house georiënteerd. Zeker ook een lekkere versie. Helaas wel met eindeloze herhaling van het simpele deuntje. De Butch versie op de B-kant is zorgvuldig opgebouwd en is wellicht de meest geschikte mix voor de dansvloeren. Wij houden het echter graag op een aanbeveling van het origineel vanwege de melodische inbreng. Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Misjah: “What Is” (Craft Music)

 Genre(s): Electro-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Mischa van der Heiden aka DJ Misjah kennen we van al zijn releases op het legendarische X-Trax label, zijn eigen Re:Run label, maar ook onder zijn alias AMbassador heeft hij zijn sporen ruimschoots verdiend. Met “What Is” debuteerd Misjah op Craft Music. Het origineel bevat een wat tegenvallend thema, maar gelukkig maken de remixen een hoop goed. Zo zijn het Giorgio Prezioso & Libe die een spetterende electro-house mix afleveren. De melodie werkt flink opzwepend, door de wijze van timing van de noten. Ook de mix door Tobias Lützenkirchen op de B-kant is de moeite waard, al laat hij een compleet ander geluid horen (meer naar minimal neigend). Al met al een hele aardige 12” single.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Groove Armada feat. Stush: “Get Down” (Columbia Records)

 Genre(s): (Tech) House

Bron: CD-R Promo

Datum: 5/2007

 Het is een tijd geleden dat we voor het laatst iets van Groove Armada hoorden. Met de single “Get Down” (en ook een compleet nieuw album) zijn ze echter weer helemaal terug. Het is een aardig plaatje met reggae/ dub achtige Jamaican vocals. Pas na een kleine 5 minuten komt de boel helemaal los met een aantrekkelijk thema! Dat thema wordt tijdens de Calvin Harris remix subliem verknipt en zwaarder ingezet. De Elite Force remix valt binnen het hokje Chicago house. Onrustig wiebelend is dit een dansvloer pleaser van formaat. Ook Henrik B en Stretch & Form staan hun mannetje met prima remix werk. Top single!

 

Beoordeling: 8 

 

 

Benjamin Bates: “On My Feet” (Big & Dirty Records)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: CD-single

Datum: 5/2007

 Benjamin Kuyten levert hier met “On My Feet (This World Needs More People Like You!)” een uitgebalanceerde mixture af van pop en house. We hebben zelden zo geïnteresseerd zitten luisteren naar een commercieel klinkend plaatje! De Jordy Lishious remix zorgt niet zo zeer voor een meerwaarde, maar is verder prima in orde. De extra track “The Next Best Thing” is niet zo sterk, daarom willen we iedereen aanraden de titeltrack te gaan beluisteren. Kijk op www.biganddirtyrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Westpark Unit: “Jeepah E.P.” (Farside Records)

 Genre(s): (Tech) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 De nieuwste release op het label Farside Records bevat 3 meeslepende (tech) house track. “Jeepah” steekt er echter met kop en schouders boven uit en mag op een vaste plaats in de platentas rekeningen. Deze track leidt je al luisterend naar een geweldig hoogtepunt door steeds krachtiger klinkende synths. Wederom een toprelease op het Farside label dus. We maken ons op voor een nieuwe album van deze heren! Kijk op www.farside-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

DJ Koze: “All The Time” (Philpot Records)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Stefan Kozalla aka DJ Koze kennen we van het Kompakt label. Deze nieuwe single op Philpot is er één om in te lijsten. “All The Time” is een knap geproduceerde tech-house vs. minimaltrack met fraai gevonden samples, pakkende klankenspelletjes (veel loop effecten met stukjes jazzpiano) en tevens een dansbaarheid van ‘heb ik jou daar’. Op de B-kant is “Cicely” een stuk minder sterk, maar spurt zonder twijfel naar je platenzaak voor de titeltrack.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Florian Meindl: “Dreamer/ Tears” (Kling Klong)

 Genre(s): Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007 

Typische Kling Klong release is dit wederom! Beide tracks op deze 12” liggen in het verlengde van het materiaal van bijvoorbeeld Namito, Diringer en Stephan Hinz. Het label van Martin Eyerer blijft opzien baren met ijzersterke releases en ook deze single is een schot in de roos. De electro-tech sound van Florian Meindl is een welkome aanvulling op het materiaal in de groeiende stal aan Kling Klong artiesten. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Coburn: “Razorblade” (Great Stuff Recordings) 

Genre(s): Electro-Clash/ Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Dit is alweer de derde Coburn single op Great Stuff. Deze formatie gaat op korte termijn ook nog eens een album releasen op dit label. “Razorblade” is een electro-clashy track met zeurende vocalen, die helaas in alle remixen ook voorkomen. Uitschieter is voor ons de toffe Malente remix met de sappige, sputterende sawtooth basslines die loodzwaar klinken en waaraan (gedurende de track) veel gesleuteld wordt. Het thema is best redelijk, maar in zijn algemeen denk ik dat deze plaat simpelweg net te kort komt voor de top. Door de Malente remix geven we nog een redelijke beoordeling. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

A2Z (Acquaviva & Zenker): “Swimming With Sharks” (Blu Fin)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 Het beroemde duo John Acquaviva en Ramon Zenker zijn terug van nooit weggeweest. Met “Swimming With The Sharks” leveren ze een gemiddelde prestatie. Echt enerverend is de muziek niet, maar wel erg goed geproduceerd. Naast het wat simplistische, doch kwalitatief bovengemiddelde origineel kun je ook nog genieten van remixen door Remo, Olivier Giacomotto en Eduardo Rossell. Alle remixers houden zich vast aan het originele thema, waarbij Eduardo Rossell wat ons betreft de meeste lekkere kers op de taart plant! Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

GusGus: “Hold You” (Pineapple Records)

 Genre(s): Vocal Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 5/2007

 GusGus heeft net haar album “Forever” in de schappen liggen en er volgt alweer een nieuwe single release. Ditmaal is het de track “Hold You”, die in originele, maar ook in remixen van Moonbootica en Namito & Diringer voorbij komt. Het origineel krijgt na een aantal minuten een verrassende wending met een ouderwets klinkend housethema. We mogen stellen dat dit één van de beste tracks van het “Forever” album is. De remixen vallen niet op, maar ook niet tegen. We luisteren het liefst naar het origineel. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

The Screetch: “The Screetch” (Great Stuff Records)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 The Screetch blijkt volgens de persinfo bij deze single een mysterieuze Amsterdamse producer. Na wat zoekwerk blijkt het onze eigen Mason te zijn. Op de single laat hij middels de originele mix horen een fraaie combi van electro-house, disco en scheurende, distorted geluiden te kunnen brengen. We zijn echter niet zo onder de indruk van het origineel. Ook de bijna altijd sterke Mike Monday weet niet te overtuigen met zijn swingende remix. Wie dat wel doet is Dusty Kid, die een zeer strakke dansvloermix verzorgd met zware, diepe electro lijnen en een lekkere melodieus verloop! Leuke plaat. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Wehbba: “Xcellr8” (Craft Music)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Wehbba’s laatste single op Craft was prima te pruimen, maar deze single is zeker nog wat beter. De D-Nox & Beckers remix spreekt het meest tot de verbeelding. Zij weten een fijn geproduceerde combinatie te brengen van electro-house en tech-house, noem het electro-tech. Er is weinig uit het prima origineel behouden gebleven. De ijzersterke rolling basslines en de additionele effecten werken stuwend en motiveren tot dansen. Op de A-kant ontlopen de originele versie en de Propulse remix elkaar qua thema niet of nauwelijks, met het verschil dat er bij de Propulse versie meer met distortion gewerkt wordt. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Lützenkirchen: “Russian Experience E.P.” (Craft Music)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Tobias Lützenkirchen is één van de meest productieve mensen in de dancesector van dit moment. Op deze single laat hij diverse geluiden horen: op de A-kant horen we experimentele electro-tech, waar we persoonlijk weinig mee kunnen, maar die zeker in de smaak zal vallen overigens. Lützenkirchen komt steeds weer met originele geluidjes en effecten. Het draait voor ons om de B-kant op deze single. Daarop staat een Stereovox remix voor “Rockbottom”, dat Lützenkirchen samen met Philippe Zdar (on vocals) van Cassius maakte. Deze track bevat een heerlijke progressieve opbouw, waarbij zorgvuldig naar de piek in het nummer wordt toegewerkt. Knap staaltje productiewerk. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.


Beoordeling: 7,5

 

 

Rick Wade: “Night Of The Living Deep” (Yore Records)

 Genre(s): Deep-House/ Broken Beats

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Het nieuwe label Yore is toe aan haar tweede release, die wezenlijk qua stijl verschilt van de eerste release door .XTrak (aka Todd Sines). Het is vooral deep-house dat de klok slaat, overgoten met een retro-house tintje. Deze 4-tracker vangt op de A-kant aan met het rimtische “Boogie With Me” dat een heerlijke funky guitar loop bevat, aangekleed met warme Fender Rhodes keys en flutes. “Nightgallery”, eveneens op de A-kant te vinden, is een track met broken beats (disco based) en wederom warme keys! Deze track is erg lekker om te mixen in een eclectische DJ set. “Shamballa” op de B-kant tenslotte is net zo’n sfeerrijke track met op Fender Rhodes gebaseerde soundpads, aangevuld met computer strings. Keurige release op het relatief nieuw Yore label. Kijk binnenkort op www.yore-records.com voor additionele informatie (website is op het moment van schrijven nog niet gevuld met info).

 

Beoordeling: 8

 

 

.XTrak: “Back Up E.P.” (Yore Records)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 .XTrak is één van de aliassen van Todd Sines (bekend van zijn releases op labels als Planet E en Peacefrog). Deze producer neemt de eerste release op het Yore label voor zijn rekening. Op deze “Back Up E.P.” zijn een aantal ‘oudere’ tracks recentelijke uitgewerkt of ge-edit, aangevuld met nieuw materiaal. In drie van de vier gevallen gaat het om bronmateriaal uit 1993 en 1994. Openingstrack “Flada” is geschreven in 1994, maar is pas in 2005 geproduceerd. Het resultaat is een minimal track met een onrustig wiebelende groove. “ Restart” werd al in 1993 opgenomen, maar heeft een 2007 edit meegekregen. Deze track heeft meer met de tech-house/ techno sound en klinkt wat kalig. Voor “Rotate” op de B-kant geldt eigenlijk exact hetzelfde verhaal. Ten slotte is “Speed” volledig in 2007 geproduceerd, maar sluit qua sound naadloos aan op het overige materiaal. Beste track is “Flada”, vanwege het treffende thema. Het is sowieso duidelijk dat we hier met partyklare muziek te maken hebben! Kijk binnenkort op www.yore-records.com voor additionele informatie over dit label (website is op het moment van schrijven nog niet gevuld met info) of bezoek www.toddsines.com om meer te lezen over de producer in kwestie zelf.

 

Beoordeling: 7

 

 

Andy Vaz: “Endings & Beginnings” (Persistencebit Records)

 

Genre(s): Tech-House/ Progressive House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Andy Vaz laat op een positieve wijze van zich horen middels deze nieuwe release op Persistencebit Records. Dit is het label waarop hij al menig 12” uitbracht. Op deze nieuwe single staan drie tracks, waaronder twee diverse mixen voor de hoofdtrack “Endings & Beginnings”. Vooral ‘Your mix’ op de A-kant spreekt ons erg aan vanwege het mysterieuze en progressieve karakter. De geluiden zijn erg gedetailleerd geprogrammeerd en met name de op de achtergrond licht klinkende sfeertinten stemmen ons erg positief. Op de A-kant staat ook nog de track “Two In One Solution” dat een monotoon melodieloopje bevat, dat halverwege wordt vervangen door Detroit tinten. Vooral het Detroit gevoel zorgt ervoor dat deze track een topper is! Op de B-kant vinden we tenslotte nog ‘My mix’ voor titeltrack “Endings & Beginnings”, dat klinkt als een langgerekte versie van de ‘Your mix’ op de A-kant. Al met al een sterke release. Kijk op www.persistencebit.com voor meer informatie

 

 Beoordeling: 8 

 

 

Tobias Lützenkirchen: “A View To The Sea/ Gina” (Tabula Raza)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Ook op het nieuwe Tabula Raza label is labeleigenaar Tobias Lützenkirchen uiterst productief. Release #3 bevat een tweetal tracks, die behoorlijk van elkaar verschillen. Op de A-kant is het “A View To The Sea” die met een simpel, doch treffend thema de aandacht opeist. Dit komt niet in de laatste plaats door de goed doordachte opbouw van deze track. “Gina” op de B-kant ontpopt zich tot een meer rauwe electro-tech track die ons deels bevalt. Er zitten hele sterke elementen, maar ook hele zwakke elementen in deze track. Het zeurende stemmetje had wat ons betreft weggelaten kunnen worden. De mysterieuze kristalgeluidjes en de rauwe gromgeluiden klinken samen subliem. Desalniettemin een niet al te bijzondere release.

 

Beoordeling: 7

 

 

Popstar: “Popstar” (Sound Division/ Molto Recordings)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Dit is een niet al te ingewikkelde electro-house plaat met een licht commercieel karakter op het Italiaanse Sound Division label (sublabel van Molto). Op de B-kant staat de Acito mix voor “Popstar” welke wij als favoriet willen uitroepen door de goed gevonden bassline. Dit is een plaat die we niet willen bestempelen als een potentiële hit, maar als een leuke doormixplaat die zeker even voorbeluistering behoeft. Kijk op www.moltorec.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Christian Marchi: “Christian Marchi E.P. Part 1” (Molto Recordings)

 Genre(s): (Funky) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 Christian Marchi bewijst met deze E.P. dat er nog immer funky filter disco wordt geproduceerd. De tracks “Goodbye” en “Come On Get Up” zijn voorzien van vocalen door Elanie Mata Jones, wie zorgt voor een lekkere soulful klank. Op de A-kant staat de track “A Little Bit” (feat. Vince), wat een track van minimaal 10 jaar oud zou kunnen zijn. Het klinkt als een eigentijdse versie van de groovy garage sound van halverwege jaren 90. Al met al een vermakelijke plaat. Kijk op www.moltorec.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

The Five Corners Quintet ft. Mark Murphy: “Remixed” (Ricky-Tick)

 Genre(s): Nu-Jazz/ Latin-Jazz

Bron: 12” vinyl

Datum: 4/2007

 The Five Corners Quintet was een tijdje geleden een ware sensatie op het gebied van nu-jazz. Hun sound werd opgepakt door alle moderne jazz DJ’s en de populariteit groeide met de dag. Hun album “Chasin' The Jazz Gone By” uit 2005 (eveneens verschenen via het Finse Ricky-Tick label) kreeg lovende reacties vanuit de pershoek en van dit album zijn nu twee track in remixvorm op vinyl uitgebracht. Niemand minder dan Nicola Conte en ook de formatie Povo leveren puik werk af. Nicola Conte levert voor de track “Jamming (with Mr. Hoagland)” een onvervalste, dansvloer gerichte nu-jazz kraker af met tropische tinten en een bescheiden bassdrum in de traditie van het Schema label. Ook het duo Povo overtuigd met haar op downtempo breakbeats gebaseerde tropical jazz remix voor “This Could Be The Start Of Something”. Kortom: voor liefhebber van moderne jazz een must-have!

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Tom Clark: “Service Station Remixes Part 1” (Highgrade)

Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

Op deze remixplaat voor materiaal van Tom Clark’s “Service Station” LP zijn het Guido Schneider, Phage & Daniel Dreier en Mike Shannon die de remixen verzorgen. Alle drie de remixen zijn diep en bijzonder geschikt voor op de dansvloeren. De tracks bevatten allemaal een minimal vs. tech-house gevoel. Helaas missen we soms wat melodie naast de overigens zeer puike ritmes. Beste track: de remix van Guido Schneider voor onze favoriete track “Meteor Im Eis”, die nogal wat extra trommeltjes heeft meegekregen. Kijk op www.highgrade-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Format: B: “Bronson Road” (Highgrade Records)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 De vorige release van Format: B op Highgrade hebben we het afgelopen jaar helemaal grijs gedraaid. We hebben het nu over “Like A Techmachine”. De drie tracks op deze nieuwe plaat zijn wat steviger en bevatten lekkere schuddende ritmes, aangevuld met subliem geproduceerde baslijnen en effecten. De muziek van Format: B op deze single is niet zozeer moeilijk en muzikaal, maar des te doeltreffender omdat de dansbaarheid op #1 komt en de tracks ook goed in het gehoor liggen. Beste track vinden wij de B2-track “Fatboy”, dat met een simpel thema overtuigd, waarbij de synth veel effecten meekrijgt en de toonlengte steeds verandert. Bij de overige tracks, “#69 Bronson Road” en “4 For Texas” genaamd, zijn het vooral de basslines die subtiel tussen de ritmes hun werk doen. Sterke plaat! Kijk op www.highgrade-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Slyde: “Space Bass Rock” (Highgrade Records)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

“Space Bass Rock” is een ingetogen breaks track met ritmiek uit Freestylers’ “Push Up”, maar dan aangekleed met minder commerciële sounds. De vocale samples zijn genomen uit diverse classics die je wellicht herkent. Het thema omvat een semi-zware bassline, vette acid en vele piepende additionele effecten. “The Click” op de AA-kant bevat een lekkere funky sound en klinkt wat vrolijk. De vocals ‘you gotta lick it, before we kick it’ ken je uit een fout euro-dance nummer (20 Fingers met “Lick It”), maar zijn hier prima verwerkt in de sterk geproduceerde track. Het gezellige ‘loopje’ zorgt zonder meer voor vuurwerk op de dansvloer. Kijk op www.fingerlickin.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

London Calling: “Shouts Out” (Kingdom Kome Black)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

Op de Kingdom Kome labels komen veel lekkere electro-house platen uit, waarbij er per uitgebrachte release zeker één mix geschikt is voor in de DJ sets van de ‘serieus te nemen’ DJ’s. De originele mix en de remix van Daagard & Morane ontlopen elkaar qua kwaliteit niet of nauwelijks. Het zijn versies met allebei een geheel eigen sound; melodisch, krachtig en dansvloer ‘proof’. Daarom is deze single zeer zeker de moeite waard. Kijk op www.kingdomkome.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Soulmaniax: “Sensuality” (Kingdom Kome Black)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 “Sensuality” is een pompende electro-houser op het randje van de ‘platte’ sound en semi-commercieel klinkend. De ‘sensuele’ vocals zijn niet storend, maar hebben geen echte meerwaarde. Op de A-kant staat een mix die minder op het origineel en de Old School Punk mix lijkt (beide op de B-side) en vol gas gaat. We hebben het over de winnaar van deze vinyl; de Ortega en Gold remix wel te verstaan. Wat zwaar tof klinkt is de electro-hook in deze versie. De zwaar pompende beats en de gedreven ritmiek worden aangekleed met motiverende electro bassen en zagende synths. Lekker plaatje! Kijk op www.kingdomkome.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5 

 

 

Physics feat. Alexandra: “So Glad” (Soulstar Records)

 Genre(s): Deep-House/ Broken Beats

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze nieuwe single van Mikael Surdi en Torbjörn Olsson aka Physics is instrumentaal gezien weer een waar genot om naar te luisteren. Echter, de stem van zangeres Alexandra wordt door zo’n foute vocoder bak gehaald, waardoor het effect van de mooie klanken deels om zeep geholpen worden. In originele vorm leunt de plaat op Naked-achtige broken beats, maar het draait voor ons vooral om de A1-track, de remix door Martino. Deze fraaie soulful deep-house mix heeft prachtige key-pads, maar wordt helaas ook weer verstoord door de vocoder voice. Conclusie: goede single die nog beter was geweest zonder vocalen. Kijk op www.soulstarrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Tommy Four Seven: “Smoke - Remixed” (Brique Rouge)

 Genre(s): Tech-House/ Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze plaat bevat een leuke cross-over sound tussen tech-house en electro. De remixen voor de track “Smoke” komen op naam DJ Fex, Random Factor en Alex Flatner, aangevuld met de originele mix. De mix van DJ Fex is de meest vernieuwende van de drie, want hij beperkt zich slechts tot het gebruik van subtiele elementen uit het origineel. Helaas lijken de remixen door Random Factor en Alex Flatner nogal op het origineel en weten daardoor niet echt te overtuigen. Dit is een gemiddelde release. Kijk op www.briquerouge.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Julian Sanza: “Just E.P.” (Polyphonics Recordings)

 Genre(s): Tech-House/ Deep-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Dikke kwaliteit hoor op deze 12” van Julian Sanza! “Just” op de A-kant is een ‘moody’, diepe tech-house track met een flinke vleug disco. De track bevat veel mooie synthesizers en een ijzersterk ritme, maar vooral de samenhang en het totaalplaatje zijn indrukwekkend. Op de B-kant vinden we de iets mindere tracks “Where We Go” en “Serial”, waar je je ook zeker geen buil aan kunt vallen. “Just” zit voorlopig zeker nog in onze platentas. Kijk op www.polyphonicsrecordings.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Pete Philly & Perquisite: “Remindstate E.P.” (Unexpected Records)

 Genre(s): Jazzy Hip-Hop/ House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

Het remixalbum “Remindstate” verscheen eerder dit jaar en mag gelden als één van de beste titels die dit jaar tot nu toe zijn uitgebracht. Van deze remix CD zijn nu een vijftal tracks op vinyl verschenen. Voor de house DJ’s is het genieten geblazen, want niemand minder dan Laidback Luke levert een gelikte electro-house remix af voor “Cocksure”. Deze track heeft een wel heel erg lekker thema, dat je keer op keer blijft beluisteren. Voor de hip-hop liefhebbers staan er jazzy herinterpretaties op het vinyl door Crackman, Morgan Spacek, Collective Efforts en DJ PCM. Kortom: genoeg om van te genieten. We willen vooral aanbevelen om het CD album “Remindstate” te gaan kopen. Voor de vinyl freaks is dit de kans om de remixen van oa. Laidback Luke te scoren. Kijk op www.unexpected-records.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Mike Monday: “What Day Is It? - Remixes” (Brique Rouge)

 Genre(s): Tech-House/ Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Mike Monday volgen we al een poosje en deze plaat is weer eens zo’n voorbeeld waarom hij zo populair is. “What Day Is It?” komt van het album dat hij recentelijk voor Playtime produceerde. Op deze single voor het Franse Brique Rouge label wordt deze track opnieuw uitgebracht met twee nieuwe remixen en uiteraard ook het origineel erop. Mike Monday is een meester in het brengen van een goede mixture van spetterende, groovende ritmiek en melodie. Zijn glasheldere productie bevat veel oog voor detail, maar ook een thema om je vingers bij af te likken. De remix door Mark O’Sullivan (50% van DK7) is sferischer en wellicht iets steviger, maar haalt het niet bij het origineel. De remix door Tim Paris echter kan zich wel meten met het origineel. De remix doet me qua synths een beetje denken aan een oude Exun release van Tobias Unger (de track “Press Your Body” om precies te zijn). Deze vinyl is voor een breed house publiek aantrekkelijk! Kijk op www.briquerouge.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Bad Mouth: “Anymore” (Fresh Meat) 

Genre(s): Tech-House/ Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze single van Bad Mouth hinkt op twee gedachten. Enerzijds het fantastische remixwerk door Phonique, anderzijds de storende vocalen in de track “Anymore”. Michael Vater aka Phonique levert een waanzinnige mix af op dit plakje vinyl en laat horen hoe je tech-house en electro sounds met elkaar kunt vermengen. Phonique is dan ook de winnaar op deze plaat, want de remix door Luke Solomon en het origineel zijn eigenlijk maar hele flauwe tracks. Kijk op www.briquerouge.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Various Artists: “Redux Vol. 2” (Gourmet Recordings)

 Genre(s): Tech-House/ Electro-Tech

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

Op “Redux Vol. 2” vinden we twee remixen van Audio Soul Project, maar wel voor twee verschillende formaties. Op de A-kant is het Ty Tek’s “Dirty Fusion” dat door de mixtafel gaat en een Audio Soul Project ‘treatment’ krijgt. Deze remix kun omschrijven als een zwaar pompende tech-house track met een wel heel simpel toetsenspel, gelukkig aangevuld met dreigende strings. De B-kant bevat meer de electro kant van de tech-house. Replika’s “Different Nuance” gaat wat ingetogener door de mixer in vergelijking met de pompende A-kant. De dromerige geluidjes zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt. Erg leuke plaat is dit! Kijk op www.briquerouge.com voor meer informatie.


Beoordeling: 7,5

 

 

B.G. Experience: “Like Water” (Chilled Out)

 Genre(s): Soulful House/ Soul/ R&B

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Eindelijk weer eens een hele mooie soulful house plaat met zoete, warme akkoorden (met de keys en pads), zwoele mannelijke zang (denk aan Boyz II Men en dat soort groepen) en een ingetogen ritme. “Like Water” heeft al deze elementen in zich! Dit is echt muzikaal te noemen op het gebied van housemuziek. Op de B-kant staat een radioversie voor dezelfde track, aangevuld met een soul vs. r&b track in de vorm van “All The Way To Love”. Die track valt wat ons betreft in de categorie ‘te zoet is ook niet goed’. De A-kant is perfect voor thuisgebruik, maar is te licht voor in de club.

 

Beoordeling: 8

 

 

John Morley: “Naughty” (Kingdom Kome Cuts)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

Redelijke release op Kingdom Kome Cuts is dit. Op de A-kant vinden we een commercieel klinkende Klaas remix en een wat tegenvallend origineel (club mix). De Monoloop remix op de B-kant klinkt als een electro meets trancetrack met een semi-commerciële knipoog door de ‘catchy’ vocalen. De track op zich klinkt prima, al zal niet iedere DJ deze mix trekken. Monoloop levert echter wel de beste mix op deze single af. De mix van Peter Kerns is vergelijkbaar met de sound van mensen als Lützenkirchen en Andrea Doria. De electro-tech sound is verantwoord en meer voor de dansvloer bestemd, maar mist toch wat spannende momenten. Kijk op www.kingdomkome.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Max Sedgley: “Happy - 2007 Remixes” (Sunday Best)

 Genre(s): Funky Breaks/ House

Bron: CD-R Promo

Datum: 3/2007

 “Happy” van Max Sedgley was in de zomer van 2004 een verrassend vernieuwende track (retro funk overgoten met een cinematische saus) en het bleek het startsignaal voor een reeks van sublieme Sedgley producties. Afgelopen jaar beoordeelden wij zijn album “From The Roots To The Shoots” als één van de beste albums van het jaar 2006. Nu zijn er, 3 jaar later na de originele release van “Happy”, een aantal remixen opgesomd op deze single. Zo zijn het Mr. Dan, Ashley Beedle (van X-Press-2) en Go Home Productions die hun licht laten schijnen op deze cinematic, funky breaks track. Eigenlijk is alleen Mr. Dan echt succesvol, door dicht bij het origineel te blijven en wat latin percussie toe te voegen. De andere remixers evenaren het niveau van het origineel gewoon niet. Kijk op www.sundaybest.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Circus feat. Lyric L & Motet: “I Know You” (Sunshine Enterprises)

 Genre(s): Broken Beats/ House

Bron: CD-R Promo

Datum: 3/2007

De vocaliste Lyric L hebben wij erg hoog zitten na haar werk met namen als Mark de Clive-Lowe, MJ Cole en Nathan Haines. Op deze single van Circus laat ze zich weer van haar beste kant horen. “I Know You” is een onvervalste broken beats kraker met heerlijke melodiën, leuke harmonieuze refreintjes en vooral een lekkere flow. Lyric L’s vocalen worden aangevuld met de mannelijke ‘Jamaican’ lyrics van Motet. Ook de track “Signs” met L’enfent Terrible is een aanrader, maar kan net niet tippen aan de hoofdtrack. “I Know You” komt later ook nog in remixvorm voorbij, middels een herbewerking van Inverse Cinematics, die een hele diepe housetrack afleveren. Kijk op www.sunshine.at voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Breakthrough feat. Amp Fiddler: “Highway 2 U” (Pantone Music)

 Genre(s): Nu-Soul/ Broken Beats

Bron: CD-R Promo

Datum: 3/2007

 Na het succesvolle tweede album van Amp Fiddler, “Afro Strut” genaamd, is de beste man weer terug als gastvocalist op de track “Highway 2 U” van Breakthrough. Deze single valt binnen het hokje nu-soul en geeft een fijn, meeslepend gevoel mee. De puike stem van Amp Fiddler staat sowieso al niet ter discussie. Het is simpelweg een leuke track, maar meer ook niet. De remix door DJ Simbad is echter weinig enerverend, al worden de beats nu een stuk strakker (broken beats). Het thema is echter te eenvoudig. Daarna volgt een samenwerking met Bembe Segue. “Green Like The Sun” is een moderne nu-soul tune met downtempo broken beats. Lekker plaatje is dit op het altijd prima presterende Pantone Music. Kijk op www.pantonemusic.com voor meer informatie. Let op: de originele mixen van deze tracks komen van het album dat Breakthrough al in 2005 via het Japanse label Ki/oon Records uitbracht.

 

Beoordeling: 8

 

 

Hakan Libdo feat. Daniela Bove: “My Love Only” (Mantis) 

Genre(s): (Deep)House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 3/2007 

Deze nieuwe single van Hakan Libdo op Mantis Recordings is van grote klasse. In originele vorm krijg je een slowmotion housetrack te horen met veel knisperende elektronica effecten en de zuivere stem van Daniela Bove. Op deze single is het vooral de warme Version remix die ons weer te bekoren. Deze track bevat de kenmerkende ‘Innervision’ (Berlijn) sound en weet exact de juiste toon te zetten: noem het deep tech-house met dubby sound fx. De mix door Mist is eigenlijk wat teleurstellend door het simpele pianothema. Kijk op www.mantisrecordings.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8 

 

 

Thes One: “Target/ Grain Belt Beer” (Tres Records)

Genre(s): Abstract Hip-Hip/ Instrumental Hip-Hop

Bron: CD-R Promo

Datum: 3/2007 

Chris Portugal aka Thes One’s nieuwste album “Lifestyle Marketing” werd deze maand al besproken in onze CD rubriek, maar hier is nu ook een 10” single met materiaal afkomstig van dit conceptalbum. “Target” viel ons direct al positief op door de geknipte sfeertinten en de leuk geproduceerde samples. “Grain Belt Beer” valt dan weer wat tegen helaas. Check deze single als je van instrumentale/ abstracte hip-hop houdt, maar ga ook vooral voor het complete album! Erg goed! Kijk op www.tresrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Drumattic Twins: “Hyperspeed/ 333” (Finger Lickin’ Records)

 Genre(s): Breaks

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Nick Slater en Kevin Lancaster leveren hier wederom een puike plaat af voor Finger Lickin’. We vergeten snel de A-kant, want deze eigentijdse benadering van The Prodigy’s “Hyperspeed” is nogal matig. De zeurende geluiden zijn slecht gekozen en boeien geen enkel moment. Op de B-kant echter is het genieten geblazen met de toffe track “333”. Tijdens “333” krijg je fraai gefilterde soft synths te horen die menig dansvloer in vuur en vlam gaan zetten in combinatie met de uitstekende breaks! Heerlijke track! Kijk op www.drumattic.co.uk of www.fingerlickin.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Benjamin Bates: “End Of Beginning E.P.” (Big & Dirty Records)

 Genre(s): Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Dit is echt een geweldige nieuwe release van Benjamin Bates (uiteraard samen geproduceerd met studiopartner Marco V). Zijn nieuwste E.P. heet “End Of Beginning” is een regelrechte sensatie door de track “Backtracking” op de A-kant. Deze vette housetrack bevat stoere, krachtige electro-synths, aangevuld me een piano thema. Dit zijn van de uitzonderlijk motiverende tracks op welke dansvloer dan ook! We zijn al jaren te spreken over Benjamin’s producties en ook over zijn DJ sets, wat met deze single nog maar eens extra onderstreept wordt. Detail: op de hoes is Benjamin afgebeeld als boer in een veld vol met stro. Kijk op www.biganddirtyrecords.com of www.benjaminbates.nl voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Margot meets The Melody Maker: “Torch - Remixes” (Great Stuff)

 Genre(s): (Tech) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze remix vinyl op het Great Stuff label is een gemiddelde aangelegenheid. Rainer Weichhold levert de beste remix af met een gezellig thema, dat vrolijk doorkabbelt op de prima geproduceerde beats en ritmes. Storende factor is vooral het vocale gedeelte, dat helaas meegenomen is uit het origineel. Namito’s remix op de A-kant is aardig maar is geen schot in de roos. Ga dus vooral voor de betere B-kant. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.


Beoordeling: 7,5

 

 

Dusty Kid: “Signal ’63 E.P.” (Kling Klong)

 Genre(s): Tech-House/ Techno/ Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Martin Eyerer, labelhoofd van Kling Klong, heeft met veel moeite een viertal tracks van Paolo Lodde aka Dusty Kid kunnen selecteren voor de 11e release op Kling Klong. Reden: het aangeboden materiaal van de Italiaan was zo goed dat het label veel moeite had om de eindselectie te maken. Wij vinden het echter helemaal niet zo goed gesteld met die kwaliteit. Zo is “The Riot” een irritante track met een zeurende zoemer, harde techno achtige begeleiden en vooral veel repetitie. “I Love Richie” is ook een loop driven techno track met te weinig variatie. “Mantrakoma” valt qua typering ergens in het straatje minimal vs. tech-house vs. electro-house. Ook deze track weet niet te boeien. De lichtste track van de vier, “Cowboys” genaamd, beoordelen wij als beste track van de plaat. Het simpele thema met de mellow achtige synths is aanstekelijk en luistert derhalve makkelijker weg. Al met al niet een al te beste release op Kling Klong na de uiterst succesvolle voorgangers.

 

Beoordeling: 7

 

 

Butch: “Life Is Deadly” (Craft Music)

 Genre(s): (Tech) House/ Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Butch kennen we pas sindskort van zijn remix voor de Wehbba single (ook op Craft Music), welke veel support kreeg van bekende jocks. Op deze single is de titelsong eigenlijk maar een slappe hap! In remixvorm door Christian Phoenix wordt het simpele thema echter nog wel wat fraaier uitgewerkt. Voor ons draait het om e B2-track, te weten “Mushroom Of Happiness”. Deze track is een heerlijke tech-house track met mysterieuze klankenspelletjes, acid-synths en bassen. De ‘dubby’ effecten wakkeren het plezier om deze track te horen alleen maar meer aan! Goede track!

 

Beoordeling: 7,5

 

 

TG: “Remixes” (Four:Twenty Recordings)

 Genre(s): (Tech) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Er komen momenteel erg veel goede platen uit op het gebied van electro-house en tech-house. Binnen die laatste categorie is deze single met remixen voor TG een echte aanrader. De remix van Matt Tolfrey & B-Pole voor ”You Ain’t Got Time To Think” is een track met één van de mooiste house-intro’s die ik in jaren heb gehoord. De prachtige spacey, ‘techy’ synthesizers worden briljant opgebouwd en krijgen na verloop van tijd een stuwende bassdrum mee. Na een aantal minuten kakt de track wat in, maar deze remix moet je gehoord hebben. Het is zo’n intro waarvoor je tijdens een DJ-set je lopende track stopt en het publiek van de gehele intro laat genieten! Trip momentje! De A-kant is meer house gericht en is ook prima te pruimen. We hebben het dan over de Martin Buttrich versie voor “Rhythm Acupuncture”. Uitstekende release op Four:Twenty! Kijk op www.fourtwentyrecordings.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Cass: “You Don’t See” (Blu Fin)

 Genre(s): (Electro) House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze 22e single op Blu Fin is niet bepaald enerverend, maar klinkt wel redelijk vernieuwend. Cass Cutbush levert hier een melancholisch getint werkje af. “You Don’t See” is een vrij beperkte track met vocalen die prima passen. Het thema is leuk, maar is niet al the complex. Het rauwe geluidje daarentegen is wel erg leuk gevonden cq. gemaakt. Het draait voor ons vooral om de MOGI remix op de B-kant. Deze mix is wat dieper, ruimtelijker en vooral prettiger in het gehoor liggend. Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Nerk & Dirk Leyers: “Fear My Fire EP” (V-Records Berlin)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 

Deze single van Nerk & Dirk Leyers bevat 3 diverse tracks op één plak vinyl. Op de A-kant staat het funky electro-house moment “Fear My Fire” met vocalen van Khan. Deze track klinkt nogal lichtvoetig en overtuigd nergens. “Momsensen”, eveneens op de A-kant te vinden, is een vervolg op “Fear My Fire”. Op de B-kant is het het vreemde Mr. Oizo achtige “Slurp & Wobble” dat opvalt en dan vooral in humoristische zin. Al met al een aardig plaatje, maar niets verrassends en geen topkwaliteit. Kijk op www.v-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

The Vulva String Quartett: “Cranberry Song” (Combination Rec.)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze nieuwe single van The Vulva String Quartett op Combination is wederom van uitstekende kwaliteit. Op de A-kant is titelsong “Cranberry Song” is een track die zich kenmerkt door een simplistisch thema met een voortdurend zichzelf herhalende loop. Dit gaat na een tijdje vervelen. Op de B-kant vinden we echter de toptrack “Roundabout”. De sferische geluiden (strijkers en belletjes) blijven constant hangen, wat zorgt voor een uiterst pakkend resultaat. Ook de B2-track “Cloudseeking” weet te overtuigen, mede door de sferische popinvloeden en leuke gitaarklanken. Kijk op www.combination-rec.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Bodyrox: “Yeah Yeah” (Superstar Recordings)

 Genre(s): Electro/ Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

Deze single kan je bijna niet ontgaan zijn de afgelopen maanden. De D. Ramirez mix voor “Yeah Yeah” werd namelijk een enorme clubhit en veroverde met additionele vocalen zelfs de zendtijd van populaire radiostations. Nu staat uiteraard de vocaalloze remix van D. Ramirez op dit plakje vinyl, maar we willen vooral de aandacht verstigen op de Kris Menace remix. Deze producer combineert jaren 80 electro beats met stoere basslines en acid geluiden. De ‘Electro Club Vocal’ valt daarna een beetje tegen door het commerciële karakter. Kijk op www.superstar.ag voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Rebecca Pidgeon: “Learn To Pray” (Miso)

 Genre(s): Deep-House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 3/2007

 IJzersterke release op Charles Webster’s Miso label is dit. Op de CD-R promo die wij ontvangen kunnen we niet echt wijs worden uit de mixnamen. De openingstrack is van absolute schoonheid. Hier wordt je verwend met subtiele deep-house, vol mooie half verborgen klanken. De Charles Webster dub is meer ‘techy’ getint, maar bevat niet de soeplesse van de eerste track op deze promo. Next up is dan de Charles Webster ‘slow mix’, wat logischerwijs een downtempo vertaling blijkt. Check deze fijne single, want hij is zeker de moeite waard! Kijk op www.misorecords.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8 

 

 

Move D: “Got Thing” (Philpot) 

Genre(s): Minimal/ Deep-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Lekkere eigen sound heeft deze single. David Moufang aka Move D bracht pas geleden al een leuke plaat uit via Compost, maar deze 12” op Philpot is zeker nog een stuk beter. Titeltrack “Got Thing” is een uitstekende ‘trippy’ deep-house meets minimal track met zowel vlakke beats als breakbeat impulsen. Wij zijn echter vooral blij met de diepe minimal sound van de track “Reflect” op de B-kant. De ingetogen minimal beats (vooral breaks) worden aangevuld met funky guitars, licht knorrende bassen en zachte, gevoelige mellow achtige synths. Kijk op www.philpot-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

SoulPhiction: “Masai Mara/ Keekorok” (Philpot)

 Genre(s): Neo-Trance/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007 

Eerste single van SoulPhiction na het succesvolle album op Sonar Kollektiv. “Masai Mara” is een prachtige neo-trance achtige track met ‘trancey’ tokkels en begeleiding met dezelfde akkoorden als de ‘computer strings’ in Dance II Trance’s “Power Of American Natives” uit 1993. Heerlijke track, want op de bassdrum hoor je constant hard slagwerk wat extra motiverend werkt! Ook “Keekorok” is een leuke track, maar wij willen de A-kant uitroepen tot winnaar! Kijk op www.philpot-records.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Icasol: “Sava E.P.” (Pulver Records)

 Genre(s): Broken Beats/ House/ Disco

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Dit is deel 5 van 5 uit de Pulver ‘touch and feel’ serie. Eén van onze favoriete MC’s, namelijk Capitol A, is betrokken bij de hoofdtrack op deze E.P. “Givin’ It Up” is een broken beats track met een discogevoel en een ritme die je kunt vergelijken met Deee-Lite’s “Groove Is In The Heart”. Zoals altijd zijn de vocalen van Antoine Green aka Capitol A weer uitstekend, maar het thema is wat magertjes. Op de B-kant vinden we de trage housetrack “Kranjcar”, welke wordt bepaald door een monotoon piano deuntje en ouderwetse synthesizer pads. “Semione”, ter afsluiting, klinkt neigt weer meer naar de house kant, maar dan wel gekruist met minimal en house invloeden. Prima single op Pulver Records! Kijk op www.pulver-rec.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Plump DJ’s: “Mad Cow” (Finger Lickin’ Records)

 Genre(s): Breaks

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze single sided release van Lee Rous & Andy Gardnera aka ‘The Plumps’ is voor de breaks liefhebber weer een prima alternatief. “Mad Cow” is een wat melige track, met de kenmerkende funky breaks, een rauw thema met een bassline (welke een flinke ‘tone slide’ meekrijgt). De ‘koe’ geluiden hadden wat ons betreft niet gehoeven, maar deze tune zal het erg goed doen op de dansvloeren! Ook is de track productietechnisch zeer goed in elkaar gebouwt. Kijk op www.plumpdjs.co.uk of www.fingerlickin.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Santos: “Camels - German Remix Edition” (Alphabet City)

 Genre(s): (Electro) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Opmerkelijk fraaie plaat is dit op Alphabet City. We hadden nooit gedacht dat het origineel van Santos’ klapper “Camels” (uit 2000) in remixvorm benaderd zou worden. Op dit plakje vinyl vinden we zelfs twee remixen die het origineel benaderen of zelfs verbeteren. De Dirk Dreyer & Marcus Layton Remix is al super vet door de sublieme electro-groove en de zware acidgeluiden. Het meeste genieten wij echter van de remix door Trick & Kubic. Ze laten een heerlijke gedreven electro-house interpretatie horen, waarin het originele thema subliem verpakt is. Deze versie klinkt nergens goedkoop en gemakkelijk, maar moet je zoeken in de serieuzere hoek van de huidige electro-house golf. Voor de liefhebber staat ook het origineel op de plaat! Kijk op www.alphabetcity.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9,5

 

 

Martin Buttrich: “Well Done” (Four:Twenty Recordings)

 Genre(s): Minimal/ (Tech) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Martin Buttrich levert hier een dansvloermonster af met een loodzware bassline! In originele vorm is “Well Done” een prettige track met weinig echt spectaculaire momenten, maar we kunnen ons helemaal inbeelden dat dit ‘in the club’ helemaal gaat werken. De remix van Serafin voor “Well Done” is ook zeker goed gedaan, al vallen we toch wel een beetje over het erg simplistische thema. Later in de track krijg je een additionele melodie te verduren, dat ons een beetje aan de klassieker “Jaguar” van DJ Rolando’s (bekend van het Underground Resistance label) project The Aztec Mystic doet denken. Kijk op www.fourtwentyrecordings.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Noferini: “Sex” (Kingdom Kome Black)

 Genre(s): Progressive/ (Electro) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Het is op deze single van Stefano Noferini vooral Tom Novy die de show steelt met een uitermate sterke remix die progressief geproduceerde house combineert met electro sounds. Een heerlijke remix met bovendien enkele zeer fraaie deuntjes. De track krijgt na een aantal minuten opbouw een heerlijk electro thema mee, waardoor we hier op het puntje van onze stoel kwamen te zitten! De originele mix vervolgens is nogal lafjes, wat ook geldt voor de gelijkene Lele Cecchini Mix. Beide mixen bieden weinig sterke momenten. De DBN's SexPress remix valt exact in het vakje electro-house en klinkt niet beroerd. Nogmaals draait deze single toch echt om de sublieme Tom Novy remix! Kijk op www.kingdomkome.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Clubworxx: “Tanga Strings” (Kingdom Kome Cuts)

 Genre(s): Electro Grooves

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Deze vrolijke, wat commercieel klinkende plaat valt in het hokje electro-grooves. Dit subgenre geniet momenteel een enorme populariteit door de toegankelijke sound en hebben langzamerhand de rol van de ouderwetse ‘grooves’ overgenomen. Op deze single kunnen we eigenlijk alleen echt genieten van de Michael Simon mix voor “Tanga Strings”. Hierbij wordt het lekkere latin-piano thema aangevuld met strakke beats en vooral een stoere electro bassline die de boel flink los zal gooien in een willekeurige club. Kijk op www.kingdomkome.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Pirate Breaks 05: “Same Man” (Pirate Breaks)

 Genre(s): Breaks

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 In de Pirate Breaks serie krijgen twee bekende tracks een breaks bewerking. Op de A-kant is het “Same Man”, vorig jaar nog in een nieuw housejasje gestoken, die een erg gedreven breaks karakter mee krijgt. Het thema kun je inmiddels dromen, maar toch is het een toffe ‘rework’ geworden. Op de andere kant horen we een nieuwe versie voor Prince’s “U Got The Look”. Deze klinkt nogal commercieel en in het straatje van Freestylers’ hit “Push Up” (welke overigens ook erg veel op de muziek van Prince leek). Beide ‘reworks’ zijn prima te pruimen, dus check deze release zeker even in je (online) platenzaak.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Gus Gus: “Moss” (Pineapple Records)

 Genre(s): (Tech) House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Gus Gus bracht de afgelopen periode een aantal singles uit via diverse Great Stuff labels, waaronder een aantal voor Pineapple Records. Op datzelfde label verscheen pas geleden het album “Forever”, dat bol staat met de kwaliteitshouse en gerelateerde stromingen. “Moss” is de laatst uitgebrachte single release en bevat naast het prima origineel ook mixen door Greg Churchill en Tim Deluxe. “Moss” is een pop en disco getinte housetrack met vocalen van Daniel August. De originel versie is niet echt geschikt voor in een houseset vol met tech-house en minimal, maar past meer in electische sets schatten wij in. De remix van Greg Churchill is prima, maar bevat erg ruige en scheurende synthesizers die toch wel een beetje ‘over the top’ zijn wat ons betreft. De muziek is ook wat meer ‘techy’ en dansvloergericht bij deze mix. Tim Deluxe tenslotte levert een wat lichtere housemix af met een fantastische ritmiek, een keurige opbouw, maar helaas weinig echte melodieuze hoogstandjes. Al met al een prima plaat hoor! Kijk op www.gusgus.com of www.pineapplerecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Samim: “Eternally Collapsing Object EP” (Moon Harbour Rec.)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 3/2007

 Voor de liefhebber van diepe minimal house met weinig melodie is deze single van Samim een uitkomst. Deze kale single bevat drie diverse tracks met een erg monotoon karakter. Samim Winiger houdt zijn minimal music ook echt minimaal. Wij hebben persoonlijk een voorkeur voor de melodische variant die momenteel meer en meer uitgebracht wordt, maar we voelen dat dit zeker een goede release is voor op de technofeesten. De beats werken als een stoomlocomotief en denderen maar door. “Eco” op de B-kant vinden wij persoonlijk de fraaiste track. Kijk op www.moonharbour.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 6,5

 

 

Will Saul & Tam Cooper: “Sequential Circus” (Simple Records)

Genre(s): Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Vrienden en studiomaatjes Will Saul en Tam Cooper leveren met “Sequential Circus” één van de mooiste tech-house platen af van de laatste tijd. De hypnotiserende, harmonieuze geluiden worden gevormd door fraaie basisakkoorden en ‘spacey’, melancholische en science-fiction achtige geluiden. Dit alles heel fraai verpakt op een redelijk introverte bassdrum. Prachtige plaat met een Detroit gevoel. De remix door de Canadees Konrad Black is ook leuk, maar haalt het niveau van het origineel in de verste verte niet. Ook deze verse is sterk en bevat een spannend thema, dat later even wordt aangevuld met het originele thema. We willen iedereen aanmoedigen om het beeldschone origineel aan te gaan schaffen. Deze plaat komt op 26 februari 2007 uit. Kijk op www.simplerecords.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Sistars: “Inspirations/ My Music” (Compost Records)

 Genre(s): Broken Beats/ Nu-Soul/ Nu-Jazz/ Pop

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Innocent Sorcerers is een naam die steeds vaker voorkomt op singles van gerennomeerde labels. Nu zijn het zelfs twee remixen voor de formatie Sistars. Het gaat om remixen voor de tracks “Inspirations” en “My Music”. “Inspirations” is een sferische, melodramatische nu-soul/ pop track met een traag tempo. Innocent Sorcerers geeft hier op een broken beats vs. deep-house draai aan, die me qua klank een beetje doet denken aan 2-step remixen van MJ Cole (rond 2000). “My Music” is in remixvorm een kruising tussen moderne soul en jazz. De glijerige vocalen storen een beetje, maar slecht is het allemaal niet hoor. In originele vorm is deze track overigens beter. Kijk op www.compost-rec.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Loft 17: “So Ready” (Sound Division/ Molto Records)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Onze eigen Mason (bekend van het anthem “Exceeder”) is op deze single van Loft 17 weer eens de held onder de remixers. Zijn electro-house mix voor “So Ready” bevat een uiterst stoere electro bassline, een fraaie break, maar vooral een fel aangedreven sound en knallende beats. Ook de remix door Dorian Gray is een voltreffer. Hij laat ook een electro-house herbewerking horen, maar voegt ook nog wat ‘tech’, trance en retro-house tinten toe aan zijn versie. Heerlijke plaat is dit! Kijk op www.moltorec.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Various: “Weapons Of Hope EP.01” (Little-D Soundlab)

 Genre(s): Abstract Hip-Hop/ Electro

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007 

Stoere CD-R promo disk is dit met materiaal van diverse formaties op één single geplaatst. Akida & Jolynn openen het bal met onvervalste abstract hip-hop vol leuke samples en een muzikale invulling die bestaat uit kortere loops met veel ‘bleeps’. Leuk plaatje. 40 Winks’ “Past Expressions” zou je kunnen omschrijven als jazzy hip-hop van het abstracte soort. Erg fijn om te horen! “Wake Up”, wederom van 40 Winks, is wat meer cinematisch van toon en bevat naast de kitscherige klanken veel vocale samples die op vernuftige manier gebruikt worden. Op de AA-side vinden we dan het spannende, ruimtelijke “Room For Error” van JLS (Jazzy Listening Sucka!). Deze track bevat een beetje irritante vocal samples, maar heeft wel een erg lekker thema dat zo in een Mushroom Jazz mix van Mark Farina zou passen. De single sluit af met de sfeerrijke electro-sounds van Estroe. Deze mevrouw weet een mooie gevoelige plaat af te leveren met respect voor de ‘Detroit’ sound. Kijk op www.little-d.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Keynote Speakerz: “It’s Like That E.P.” (Painted Dog Records)

 Genre(s): Hip-Hop/ Nu-Soul

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Master Surreal en Skiggy Rapz vormen tesamen Keynote Speakerz. Deze single weet ons pas bij de laatste track echt te boeien. Hun hip-hop bijdragen zijn gewoon goed, maar niet spectaculair. Beats zijn in orde, lyrics prima, maar we missen over het algemeen wat onderscheidende melodielijnen. Wanneer ze echter de cross-over met nu-soul zoeken, horen we toch echt topmuziek. “Summer 4 Autumn” met vocalen van Kay-Ann is dan ook een ware attractie die je keer op keer zult blijven beluisteren. Kijk op www.keynotespeakerz.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Nathan Fake: “Outhouse Remixes Part 2” (Recycled Loops)

 Genre(s): Tech-House/ Techno

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007 

Hier is de tweede remix editie voor Nathan Fake’s klapper “Outhouse”. Op deel 1 vonden de bijzonder sterke ‘Astrodisco’ rework van Umek. Beide nieuwe remixen op deze single zijn grotendeels gebaseerd op die remix, wat vrij uitzonderlijk is. Zowel Valentino Kanzyani als Marko Nastic weten een prima remix resultaat neer te zetten, waar de vonken vanaf spatten. Deze tweede remix editie haalt het echter niet bij de eerdere Umek versie en het origineel. Toch zul je weer verbaasd staan hoe goed beide nieuwe reworks klinken! Beste mix: de hardste van de twee door Marko Nastic, met een heel fijne baslijn! Kijk op www.recycledloops.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Umek: “Carbon Occasions E.P.” (Earresistible Musick)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Umek’s “Posing As Me” werd vorig jaar een flinke hit en bracht het onder ander tot op de tracklist van John Acquaviva’s top! mixcompilatie “Acquaholic” (Great Stuff release). Ook deze single mag er weer zijn! “Faithful Nights” is een electro-tech achtige track met een onrustig wiebelend thema dat bestaat uit chip-sounds en een heerlijk ritme! De productie is bijzonder goed in elkaar gezet, wat ook een pluim waard is! Titeltrack “Carbon Occasions” klinkt wat meer ‘trancey’ en valt niet zo positief op als de A-kant. Kijk op www.myspace.com/djumek voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Kobaya: “Shiballizer” (Jesus Loved You)

 Genre(s): Electro-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 5 maart zal de vijfde release op het Jesus Loved You label verschijnen. Kobaya’s “Shiballizer” is een prettige, doch rauwe electro-floorfiller met een ‘techy’ randje. De plaat lijkt wat op DK8’s hit “Murder Was The Bass”. De energieke geluiden zorgen voor het gedreven karakter van deze track. “UnTilted” op de B-side is nogal vaag. Het is een plaat met electro-house, minimal en tech-house tinten. Het thema is simpel doch pakkend. Je kunt onmogelijk om dit ‘catchy’ klankenspel heen. Op deze CD-R promo mochten we ook nog luisteren naar “Here Something This That”, welke niet op de 12” terecht zal komen. Kijk op www.myspace.com/jesuslovedyou voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Bushwacka!: “Remember” (Olmeto Records)

 Genre(s): (Tech)House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007 

Lekker plaatje is dit! Bushwacka! solo laat middels “Remember” een gemiddelde release achter zijn naam noteren. De originele versie is redelijk monotoon, maar is prima geproduceerd en bevat genoeg variatie en motiverende factoren om te kunnen boeien. De gebruikte ‘horn’ is echter van een erg hoog ‘skihut’ gehalte en had wat mij betreft weggelaten kunnen worden. De ‘dub’ is samen met Frankie Valentine geproduceerd en is net even wat voller van klank. Deze mix klinkt tevens ‘spacey’ en ‘freaky’. Kijk op www.olmetorecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

Layo & Bushwacka!: “Ride The Train” (Olmeto Records)

 Genre(s): Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Deze single van Layo & Bushwacka! is er weer één om in de gaten te houden. Het origineel ken je al van het laatste album van het duo en viel toen al erg positief op. Op de A-kant vinden we een meer dansvloergerichte versie door Bushwacka! zelf, die het origineel niet weet te overtreffen, maar net dat extra stukje power toevoegd waarmee de remix op iedere dansvloer zeer positief onthaald zal worden! Kijk op www.olmetorecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Cortney Tidwell: “Don't Let Stars Keep Us Tangled Up” (Ever)

 Genre(s): House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007 

Deze single van country/ folk/ pop artieste Cortney Tidwell wordt op passende wijze dansbaar gemaakt door Ewan Pearson. Zijn remixen houden het fragiele origineel, dat je kunt vergelijken met muziek van bijvoorbeeld Sinead O’ Connor, op fraaie wijze luisterbaar. Toch krijgen zijn mixen net die house-injectie mee waar veel liefhebbers blij van zullen worden! De ruimtelijke producties van Pearson zijn oorstrelend en klinken voortreffelijk (geschikt voor in de club en ook thuis). De remix van Ewan Pearson is zowel in vocale als instrumentale vorm te bewonderen op deze single, aangevuld met een radio versie (van de remix) en het emotionele origineel. Kijk op www.everrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Greg Oreck: “The Line” (Moodmusic Records)

 Genre(s): (Tech)House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Greg Oreck kennen we van Thugfucker (een project met productiepartner Holmar Filipsson), maar verschijnt hier met een single op Moodmusic. De originele mix is wat ingetogen en bevat weinig spectaculaire momenten. De ‘dub mix’ daarentegen is al veel fijner om te horen en benadrukt een meer ‘techy’ gevoel. Het draait op deze single echter om de ruim 13 minuten durende ‘Detroit mix’. Laat je niet misleiden door de titel, maar deze mix is erg puik met leuke, verknipte synthesizers, acid klanken en een gevoel dat ons doet denken aan retro house muziek in het straatje van 808 State’s “Lift”. Hele leuke plaat! Kijk op www.moodmusicrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Sasse: “Gravity (Remixes)” (Moodmusic Records)

 Genre(s): (Tech)House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007 

De producer Sasse heeft het laatste jaar erg veel fans mogen bijschrijven door zijn uitstekende releases en remixes. Nu zijn het derden die voor Sasse’s track “Gravity” een remix verzorgen, aangevuld met het origineel (welke we nog kennen van Sasse’s album). De ‘Peter Dildo Dirtymind Replay’ betekent het startsein van deze single. Hij weet een soort van minimal vs. Chicago house sound aan de man te brengen die weliswaar monotoon, doch zeker goed in de oren klinkt. De remix van Nick Chacona & Anthony Mansfeld spreekt ons niet zo aan. Er gebeuren te weinig spectaculaire dingen. Voor ons draait deze single om de Mr. Velcro Fastener remix. Deze mix combineert acid en retro-house invloeden met eigentijdse klanken. Het thema is heel mooi verpakt in deze remix! Puik staaltje werk! Kijk op www.moodmusicrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Carlos Niño & Miguel Atwood-Ferguson: “Fill The…” (Alpha Pup)

 Genre(s): Abstract Elektronica/ Ambient

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 “Fill The Heart Shaped Cup” is de volledige titel van deze single op Alpha Pup. Na de briljante release door Daedelus, gooien producers Carlos Niño en Miguel Atwood-Ferguson het over een hele andere boeg. Ze brengen een subtiele mengelmoes van abstracte elektronica en ambient, vaak op downtempo snelheid. Het zijn maarliefst 10 korte tracks die je op deze single terug kunt horen. Vermakelijk is de muziek zeker en dat komt door de diversiteit aan invloeden binnen het geschetste stramien. Van melodramatische, cinematische klassieke muziek tot experimentele, elektronische geluidscollages; je hoort het allemaal op deze single. Kijk op www.alphapuprecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Faze Action: “In The Trees - 2007 Mixes” (Juno Records)

 Genre(s): (Tech)House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Robin & Simon Lee brachten iets meer dan 10 jaar geleden de track “In The Trees” uit. Omdat het Juno label inmiddels 10 jaar bestaat, zullen er de komende periode 10 singles met remixen voor classics verschijnen. Dit is dus release #1 van 10. Op de single vinden we redelijke mixen van onder andere Carl Craig, die wederom niet weet te overtuigen en met een iets te ‘kale’ rework komt. De versies van Jerome Sydenham in samenwerking met Tiger Stripes klinken een stuk beter en vooral ook muzikaler (meer funk, soul en disco invloeden). Het leuke strijkthema is fraai verpakt in deze house reworks. Het funk meets disco origineel uit ’96 kun je ook weer op deze single terugvinden overigens (voor de verzamelaar). Dit is prima materiaal! Kijk op www.juno.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

The Knife: “Marble House” (Brille Records)

 Genre(s): Downtempo/ Pop/ (Retro) House

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 Sodeju: wat een vreselijk slechte vocalen bevat deze track! Op deze promo editie wordt je irritatiegrens flink op de proef gesteld, want je krijgt niet minder dan zeven! versies op je bordje. Tussen de mixen vinden we ook een Bookashade versie. Wij snappen niet dat zo’n geroemde formatie zich verbindt aan dit soort crap. Uiteraard is hun mix wel het beste dat deze single te bieden, maar overall is deze single zwaar ondermaats. Kijk op www.theknife.net of www.brillemusic.com voor meer informatie. Wij gunnen deze single een enkeltje richting Frisbee Club Nederland! De 5 komt puur tot stand door de Bookashade mix.

 

Beoordeling: 5

 

 

Lützenkirchen: “Music For The Girls” (Great Stuff Records)

Genre(s): Electro-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 De productiemachine Lützenkirchen is onstopbaar. Met “Music For The Girls” wordt een verrassend nieuw geluid gebracht. De progressieve vs. epische electro-house sound van het origineel is heerlijk om te beluisteren, maar is om te draaien zeker niet de beste mix die deze plaat te bieden heeft. De Deepgroove mix valt ons wat tegen, maar dit wordt op de B-kant weer goedgemaakt met een onwaarschijnlijk sterke remix van Huggotron (een alias van John Dahlbäck). Zijn rauwe electro-house sound is meer geschikt voor de dansvloer en bevat tevens een zeer goed thema! Veel internationale DJ’s blijken volgens de persomschrijving echter voor de B2-track “The Core” te gaan, wat volgens onze bescheiden mening toch echt niet kan tippen aan de Huggotron remix voor “Music For The Girls”. “The Core” is een minimal achtige track met lichte sfeertinten, een onrustig wiebelend ritme, maar geen echte spectaculaire elementen. Conclusie: wederom een topplaat op dit kwaliteitsmerk dat Great Stuff heet! Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9 

 

 

Andrea Doria: “YaoO” (Great Stuff Records)

 Genre(s): Electro-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Tja: Andrea Doria blijft clubkraker na clubkraker op het publiek afvuren. Ook “YaoO” is weer een floorfiller van formaat en dan met name de mix door Ramon Zenker (vroeger bekend van Interactive). Het thema omvat een oude rauwe rave synth, die later aangevuld wordt met een kronkelende tegenpartij. Productietechnisch zit deze track ook al bijzonder prettig in elkaar. De Minilogue mix op de B-kant is minimalistischer en vooral zweverig, maar zeker ook sterk hoor. Eigenlijk zijn beide remixen beter dan het origineel. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie over deze veertigste release.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Zinc: “In Bass We Trust E.P.” (Bingo Beats)

 Genre(s): Drum & Bass

Bron: 2x12” vinyl

Datum: 2/2007

 De labelbaas van Bingo Beats is terug met een heerlijke E.P., welke op twee plakken vinyl uitgebracht is. Zinc gaat onder andere de samenwerking aan met de Japanner Makoto, aangevuld met de vocalen van Stamina MC, maar komt ook op de proppen met een remix voor de track “Creeper” (met en zonder de vocals), die je in originele vorm wellicht kent van diverse mix compilaties. Voor ons draait het op deze E.P. om de melodische track met Makoto en Stamina MC, “Thinking Back” genaamd, welke een heerlijk zomers gevoel bij je naar boven brengt. Ook de bassline killer “Steroidz” is erg tof! We verwachten dat deze plaat het erg goed in drum & bass land gaat doen. Kijk op www.bingobeats.com voor meer informatie over dit toplabel!

 

Beoordeling: 8

 

 

Tiger Stripes: “Kayoko” (ProgCity Deep)

 Genre(s): Deep-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Oei, oei, oei! Wat een vette plaat is dit zeg! Tiger Stripes is een project van de Zweed Mikael Nordgren. Zijn diepe, sfeerrijke sound is een welkome verrassing. “Kayoko” bevat naast afro-tinten ook een heerlijke zweverige melodielijn, aangevuld met prachtige keys en stoere beats. De mix door Kiki Navarro op de B-kant is zo mogelijk nog beter! Dit komt door dat kleine toefje ‘elektronica’ en ‘tech’ dat toegevoegd is. Dit is een ware ‘essential track’, geschikt voor in iedere houseset! Kijk op www.myspace.com/progcityrecords voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Andrea Doria vs. Jimmy Fish: “Jumping Jack” (Blu Fin) 

Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Dit is de tweede single die we deze maand van de Italiaan Andrea Doria bespreken. Ditmaal in samenwerking met Jimmy Fish. “Jumping Jack” is in originele vorm nogal krachtig en bevat een electro-house geluid dat nogal ‘poppy’ klinkt. Je zou ieder moment kunnen verwachten dat de stem van iemand als Chris Martin (zanger van Coldplay) wordt ingebracht (wellicht een goed idee voor een mash-up?). Op de B-kant vinden we een gestripte remix door Andrea Doria, waarmee we niet zo goed raad weten. Niet echt een toptrack als we eerlijk zijn. De Alex D’Elia remix is wellicht het meest geschikt voor de dansvloeren. De zwaar verdraaide, rauwe synthpaden worden op fraaie wijze door een ‘limiter’ cq. filter gehaald, wat erg vet klinkt. Dit is geen plaat die je constant moet horen, maar zeker zal bevallen in je set! Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.


Beoordeling: 8

 

 

PIERCE: “Das Grosse Klick” (Blu Fin)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 De twintigste single op Blu Fin komt op naam van PIERCE. “Das Grosse Klick” is in originele vorm een redelijk duistere vertoning met ‘spooky’ geluidjes, grommende bassen, ultra rauwe synthesizers en een ingetogen ritmiek. Op diezelfde A-kant staat ook een Jussi-Pekka versie die bol staat van de acid-house en electro en tech-house invloeden. Opvallend hierin is de enorm droge kick en de ‘aanwezige’ cymbals. Later in het nummer wordt een leuke gefilterde melodielijn toegevoegd. “Recreate” op de B-kant is heerlijk en bevat, ondanks een zeurend klankenspel, een interessant thema en gedreven beats. Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

A-Skillz: “Finger Lickin’ Export 02 Sampler” (Finger Lickin’)

 Genre(s): Funky Breaks

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

Het Finger Lickin’ label komt hier met een verrassend nieuw product. Deze single bevat namelijk niet de kenmerkende ‘techy’ breaks (waar het label bekend door is geworden), maar een meer downtempo funky breakbeat sound met invloeden uit de hip-hop (en dan met name volgens het recept van begin jaren 80). A-Skillz is bij alle tracks op deze plaat betrokken (onder andere een remix voor The Plump DJ’s) en alle bijdragen zijn prima te pruimen en hebben een heerlijke retro funk gevoel ala James Brown. Ga deze verrassende plaat eens checken is ons advies. Kijk op www.fingerlickin.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Tom Trago: “The Fluor Green E.P.” (Kindred Spirits)

 Genre(s): Abstract Hip-Hop

Bron: CD-R Promo

Datum: 2/2007

 De naam Tom Trago kennen wij van zijn DJ sets in Panama. Daar waren wij jaren geleden meerdere malen getuige van zijn prettige DJ skills. Dat hij muziek zou gaan maken met dit abstracte hip-hop geluid verbaasd ons nogal, maar dan wel in positieve zin. Zijn abstract, instrumental, sample based hip-hop sound valt exact in het straatje van namen als Rednose Distrikt en Umod (side project van Domu aka Dominic Stanton aka Sonar Circle aka Bakura). “Fluorgreen Legged G_Skip” en “Dirtdegree” springen voor ons het meest positieve uit de zeven tracks tellende tracklist. De creatieve, experimentele en avontuurlijke aard van deze muziek willen wij graag belonen met een goed cijfer. Dit is heerlijke muziek om op los te gaan! Kijk op www.kindred-spirits.nl voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Nu-Balance: “Bounce Back/ Corinthians” (Bingo Beats)

 Genre(s): Drum & Bass

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Nu-Balance is een uit Brighton afkomstige drum & bass producer die op dit plakje vinyl precies de twee gezichten van het Bingo Beats vertegenwoordigd. Enerzijds heel rauw en ruig, anderzijds subtiel en melodisch. “Bounce Back” is een ruige drum & bass track voor de bassline minded people. “Corinthians” echter is een Braziliaans getinte track, vergelijkbaar met Patife en soortgelijken. Wederom zit het met de kwaliteit erg goed. Kijk op www.bingobeats.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

REAL: “Never Never - Remixes” (Smooch Records) 

Genre(s): Jazz-Dance/ Broken Beats

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Wow! Wat een geweldige single is dit! Onze held Mark de Clive-Lowe geeft de jazz-dance sound van REAL nog meer pit middels een broken beats vertaling, zonder de jazz-dance sound achterwegen te laten. Dit is een uiterst muzikale traktatie die tevens een spoor van genot achter zal laten op de intieme dansvloeren. Met de beats tijdens deze remix zullen velen hun heupen losgooien, maar ook de super sterke vocalen van Louise Pollock zijn om over naar huis te schrijven. Ook voor thuis is dit dus fantastische muziek! Heerlijk gewoon! Mark de Clive-Lowe blijft onbetwist één van onze muzikale helden en dat onderstreept hij met deze schitterende remixen nog maar eens! Kijk op www.real-home.co.uk voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9,5

 

 

Markus Lange & Daniel Dexter: “Shooting Tigers” (Craft Music)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Deze plaat op Craft Music, de achttiende release inmiddels, valt ons wat tegen. “Shooting Tigers” is een ‘techy’ electro-house tune met een onrustig thema dat vrij snel gaat vervelen. Op de B-kant staat nog een remix door Play Paul die wat rauwer en smeriger klinkt en daardoor ook support krijgt van DJ’s als Sébastien Léger. “Stepback” op de A-kant tenslotte is op dezelfde manier als “Shooting Tigers” geproduceerd, met een additionele ‘wapperende’ baslijn als extra toevoeging. Beste track op deze plaat vinden wij de originele mix van “Shooting Tigers”. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Wehbba: “Mary’s Army” (Craft Music) 

Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007 

In originele vorm valt “Mary’s Army” eigenlijk totaal niet op, maar op de B-kant wordt alles goed gemaakt. De tech-house achtige mix door Butch wordt al veel door bekende DJ’s gedraaid en is de inleiding naar een fantastische cocktail van progressive en ‘techy’ electro-house, middels de mix door Minima (aka Renato Meia & Felipe Vazwuez). Kortom: een gevarieerd staaltje housemuziek op deze 12”. Kijk op www.craft-music.de voor meer informatie.


Beoordeling: 8

 

 

SE:SA: “Bonstair” (Peppermint Jam)

 Genre(s): House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Groovy House is een genre dat weliswaar een beetje overgevloeid is in de electro-house, maar zo nu en dan verschijnt er een onvervalste groovy kraker. “Bonstair” van SE:SA is zo’n voorbeeld. De track is gebouwd rondom het alom bekende riedeltje uit de intro van Deee-Lite’s “Groove Is In The Heart” en wordt oneindig herhaald, maar dat zal geen minder goed effect op de dansvloer tot gevolg hebben. De lekkere dansbare beat wordt aangekleed met potten en pannen percussie. Prima, doch eenvoudige release van het altijd betrouwbare Peppermint Jam label. Kijk op www.peppermint-jam.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

SUMO: “Lovebeat” (HEYA HIFI) 

Genre(s): House/ Broken Beats

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 SUMO verraste ons onlangs met het vermakelijke album “The Danceband”. Op dat album was “Lovebeat” een redelijk kale, doch leuke vocale housetrack die nu als single uitgebracht is. Het vertier zit hem toch vooral in de remixen en de ‘dub’. De dub versie bevat een heel andere sound, voller van aard. De prima synth-partijen zijn niet bijzonder, maar toch zeker vermakelijk. Voor ons draait deze single om de briljante jazzy broken beats mix van Innocent Sorcerers. Deze formatie bracht recent al een aantal remixen uit via Compost, maar dit is het beste werk wat we tot nu toe van deze jongens hoorden. Het lekkere pianothema wordt vergezeld met strakke broken beats, een zeer overtuigende basgitaar ‘hook’. Het origineel wordt middels deze remix echt naar een veel hoger plan getild. Kijk op www.heyahifi.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Namito: “Joujou” (Kling Klong)

 Genre(s): Electro-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 “Joujou” van Namito is zo’n typische Kling Klong plaat die precies in de lijn van de laatste paar releases past. De combinatie van electro-house, minimal, acid en tech-house wordt dikwijls gezocht op dit label en dat gebeurt ook hier weer. De kristalheldere, Orientaals klinkende tokkels zijn erg treffend op de basic 303 bassline, die klinkt als een klok. De mix van Martin Landsky op de B-kant is al net zo fraai en laat een wat progressiever geluid horen met ‘tripping’ basslines en dito soundpads. Kijk op www.klingklong.com voor meer informatie. Wat komt er toch een kwaliteit uit op dit label!

 

Beoordeling: 8,5

 

Todd Bodine: “Codebreaker” (Highgrade Records)

 Genre(s): Tech-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Release nummer 37 op Highgrade komt op naam van Todd Bodine, een producer die in 2006 al opviel met zijn album release voor Tresor. Deze single bevat 3 tracks, waarvan de titeltrack niet als hoogtepunt aangemerkt mag worden. “Codebreaker” is weliswaar erg goed en progressief geproduceerd, maar valt in het niet bij de gedreven tech-house vs. minimalism sound van “Kling Klang”, een stijlcombinatie die overigens ook voorkomt in de overige tracks. “Kling Klang” start met een lekkere ritmiek en enkele telefoonbleeps, maar ontpopt zich later tot een dansvloermonster door het thema met acid-achtige basslines. Helemaal goed! “Codelover” op de B-kant is ook al geen zwaktebod, wat vooral komt door de retro basslines. Prima plaat! Kijk op www.highgrade-records.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Supermax: “Lovemachine” (Pineapple)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Deze single van Supermax bevat 2 mixen door de bekende formatie GusGus. “Lovemachine” is een stampende, vocale electro peaktime tune, die wordt gekenmerkt door een old fashioned retro house geluid. De vocalen tijdens de track vormen geen meerwaarde, maar zijn ook niet storend. Het is vooral het strakke thema dat hier wonderen doet. Van een bijzonder sterke plaat kunnen we hier niet spreken, maar aan te raden is dit plakje vinyl zeker. Let op: het vijfde GusGus album, “Forever” genaamd, zal op korte termijn verschijnen via ditzelfde Pineapple label. Kijk op www.gusgus.com voor meer informatie hieronder.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Wollion: “Master Of Puppets” (Blu Fin)

 Genre(s): Electro-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Vette single op Blu Fin! Wollion flikt ‘t ‘m weer. “Master Of Puppets”, een electro-house filler van formaat bleek al onmisbaar voor de serieuze DJ’s onder ons, maar vooral de track “Detention” zorgt voor een grote grijns op ons gezicht. Deze track bevat een heerlijke melodie met een oldschool synth (denk aan: Precious X Project “Dukkha”). Ook de Cass + Mangan remix voor “Detention” is een voltreffer. Zo kan het dus gebeuren dat je graag alle 3 de mixen op een vinyl graag wil draaien in je set. Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Crackdown: “Sensoria” (Blu Fin)

 Genre(s): Electro-House/ Minimal

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Blu Fin release #18 is er weer één om van te smullen. “Sensoria” is vooral in originele vorm een wervelwind! Het is een gevarieerde plaat met ritmewisselingen (onder andere een ritmepatroon met een hoog inhaakgehalte) en uitstekende rauwe klanken; heel gedreven en motiverend. De remix door Kolombo is onmiskenbaar ‘Kolombo’ en bevat weer de rollende ritmes welke veel clicks en effecten bevatten. Prima plaat weer op dit kwaliteitslabel. Kijk op www.blu-fin.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Vincent Thomas: “Girl” (Swings) 

Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Voor de meer toegankelijke electro-house muziek heeft Great Stuff het Swings label tot haar beschikking. Hierop vinden we dus muziek die in sets van DJ’s als Erick-E, Fedde Le Grand of Roog niet zouden misstaan. “Girl” van Vincent Thomas is een heerlijke pompende electro groover met een zeer ‘catchy’ thema. Vincent Thomas leerden we pas geleden kennen door zijn remix voor “Calling”, een track van labelbaas Jean-Claude Ades (Thomas’ mix was de beste mix op die vinyl overigens). Terug naar deze release: de originele versie en de dub versie van “Girl” ontlopen elkaar niet veel qua variatie en aanpassingen, waardoor we niet echt een winnaar kunnen aanwijzen. De remix door Chaim is wat minder krachtig en bevat een niet al te bijzonder thema. Kijk op www.swings-records.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Newcleus: “Classic Double Pack” (Deeplay Soultec)

 Genre(s): Electro (Boogie)

Bron: 2x12” vinyl

Datum: 2/2007

Newcleus is onder fijnproevers een bekende naam in de electro (en electro-boogie) scene van begin jaren 80. Ze werden bekend met platen als “Jam On Revenge (The Wikki Wikki Song)” en “Jam On It”. Beide tracks zijn ontelbare keren gedraaid door DJ’s uit de hip-hop en zelfs de techno-hoek. Nu is er een ‘classic double pack’ verschenen, met daarop alle full length versies van alle classics. Dit is muziek met een erg lekkere klank (met name door de leuke oude synthesizer sounds), al zal niet iedereen warm worden van deze retro-sound. Kijk op www.deeplaymusic.com of www.jamonproductions.com voor mer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Novalima: “Afro Remixes Vol. 1” (Mr. Bongo)

 Genre(s): Afro-House/ Latin-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Na lang zoeken hebben we de vinyl met remixen voor Novalima weten te bemachtigen. De remixen door Faze Action voor “Candela” zijn van wereldklasse. De afro invloeden uit het origineel worden subtiel voorzien van dansbare housebeats en tevens aangekleed met prachtige soundpads en Fender Rhodes achtige klanken. De remixen van Sao Benitez voor “Alcajazz” zijn nog ritmischer van aard en hebben een pittige latin jazz injectie meegekregen. Beide tracks zijn dus op bijzonder fijne wijze door de mixer gehaald en kunnen we iedereen aanbevelen. Kijk op www.mrbongo.com of www.novalima.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9 

 

 

Simon Flower: “Shinjuku Skyline” (Curl Curl)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Curl Curl is toe aan haar zesde 12” release. En wat voor één? Simon Flower is een voor ons onbekende naam, die door zijn verbluffend mooie minimal kraker “Shinjuku Skyline” een zeer goede beoordeling van ons in ontvangst mag nemen. “Shinjuku Skyline” is een sfeerrijke, epische, zweverige, diepe, donkere en vol emotionele plaat met schitterende soundpads. De Shahrokh remix is ook van een heel sterk niveau, maar voegt buiten enkele ‘dubby’ basslines en een meer progressieve productie weinig toe aan het origineel, dat gewoon staat als een huis. De Luna Express mix op de B-kant is wat feller en scherper, maar verliest ook direct de schoonheid van de originele mix. De monotone klanken gaan vrij snel vervelen. Kortom: genoeg redenen om je op het origineel te storten. Kijk op www.curlcurl.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Super Flu/ Süpermatik: “Super Spit E.P.” (Lorna)

 Genre(s): Minimal/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 2/2007

 Release #3 op Lorna is een uitgave met tracks van twee verschillende producers/ formaties. Op de A-kant is het Super Flu (een 2-mans formatie) dat op aangename wijze van zich laat horen middels de minimal vs. tech-house track “Monaberry”. Deze ingetogen track bevat een lekker, doch simplistisch klankenspel met een ‘organ’ achtige synthesizersound. Op de B-kant is het Süpermatik die met “Whisper To My Ear” een diepe, doch monotone tech-house sound ten gehore brengt vol met ‘dubby’ effecten. Wij willen onze voorkeur uitspreken voor de uitstekende A-kant van Super Flu. Kijk op www.ilikelorna.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

DJ Preach & Marco G: “Culture Shock E.P.” (Recycled Loops)

  Genre(s): Techno

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007  

Deze single bevat 3 redelijke techno tracks waaronder een Marco Nastic mix met een aanstekelijke bass-loop, maar veel meer aansprekende elementen kunnen we niet ontdekken. Het origineel is zo mogelijk nog kaler, maar gelukkig wordt de boel nog enigszins gered door de B-side “Human Behaviour” dat een electro achtig thema bevat dat gedragen wordt op loodzware techno beats. Kijk op www.recycledloops.com voor meer informatie over deze release.

   

Beoordeling: 6,5

 

 

Studio R feat. Capitol A: “A+R” (Compost Records)

  Genre(s): Disco Breaks/ Electro/ House

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

Capitol A is al een tijdje erg productief en alles waarbij deze MC betrokken is, veranderd in goud! Naast zijn aanstekelijke lyrics en toonzetting, weet hij zich keer op keer te omringen met producers van naam die de perfecte muziek met zijn stem mengen. Pas geleden nog wat dat het geval bij de single “City Slang” met Clyde op Mantis (label van Atjazz), maar ook deze single op Compost mag er weer zijn. “A+R” is in originele vorm een dijk van een track waarbij disco en breaks gecombineerd worden met soul, funk, electro en hip-hop! Een briljante vondst die in remix vorm niet meer overtroffen wordt door producers als Ben Mono, DJ Friction en Llorca. Kijk op www.compost-rec.com voor meer informatie.

 

  Beoordeling: 8  

 

 

Shahrokh SoundofK: “Owlflight E.P.” (Compost Records)

  Genre(s): Tech-House/ Deep-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007  

Deze single lag al een tijd op de ‘to do’ stapel, maar willen we een aantal maanden na release toch even onder de aandacht brengen. Deze “Owlflight” single is namelijk één van de betere houseplaten die we de laatste tijd hoorden op Compost. De muziek op deze single klinkt nogal Amerikaans. Titeltrack “Owflight” klinkt als een eigentijdse Detroit ‘tech’ productie, maar bij “Love Happens” verschuift deze sound meer richting pompende soulful deep-house. “Love Happens” bevat de vocale bijdrage van Trooper Da Doon. Ten slotte is “Handtrix” een stuk minder sterk, maar de overige 2 tracks zijn zo goed dat je deze single graag in je collectie wilt opnemen. Check www.compost-rec.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Rainer Weichhold vs. Dandi & Ugo: “Infinite Template” (Great Stuff)

  Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

  Martin Eyerer is met zijn remix voor “Infinite Template” de held van deze single. Hij laat een sound horen die we vangen onder de term electro-house, maar deze algemene term doet de remix te kort. Eyerer weet een subliem geproduceerde remix af te leveren met veel gefilterde rauwe sounds die worden gebruikt om het thema van origineel nieuw leven in te blazen. De originele versie valt dan ook het niet bij deze mix door Martin Eyerer. Ook de Kissy Sell Out mix is erg leuk om te beluisteren vanwege het speelse thema. Check deze plaat opzeker! Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Gregor Tresher & Guy Gerber : “Open The Gates” (Great Stuff)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

 Wow! Wat een track! “Open The Gates” stal onze harten al na één enkele luisterbeurt. De originele mix is zo gruwelijk goed! De bassline is onderscheidend sterk, het thema is heerlijk en de gedreven beats wakkeren je motivatie om te dansen alleen maar extra aan! Op de B-kant valt de meer ‘techy’ mix van Samuel Geiser aka Deetron eigenlijk wat tegen. Voor ons is de A-kant veruit, maar dan ook heel royaal de winnaar! Check this one out! Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9 

 

 

Daedelus: “Throw A Fit E.P.” (Alpha Pup Records)

 Genre(s): IDM/ Abstract Elektronica/ Experimental Breaks

Bron: CD-single

Datum: 1/2007

 Alfred Weisberg-Roberts aka Daedelus behoort tot onze favoriete producers en onderstreept dat maar weer eens met deze E.P. voor het Alpha Pup label. Zijn cinematische en soms kitscherige klanken worden feilloos gestrooid over abstracte hip-hop en breakbeats! Toppers op de 6-tracker zijn de nummers “Unadventurer”, een hip-hop achtige track met vocalen van Subtitle en “Humdrum Headspin” met de kitscherige, ouderwetse jazzy en cinematische pianoklanken, welke kracht worden bijgezet door loodzware drumbeats en basslines! Toptrack! Kijk op www.alphapuprecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 9

 

 

Jafrosax feat. Yukimi Nagano: “Drawn 2 U” (Pantone Music)

 Genre(s): Future Jazz

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

 Het album “New Standard Of The Future” van Jafrosax is in 2006 uitgegroeid tot een favorietje van ons! Niet in de laatste plaats om de toptrack “Hi Tech Jazz” weet het album te imponeren met fraaie future jazz vol eigentijdse kruiden, maar ook veel solo’s met de sax. Op deze single staat een fraaie latin (future) jazz mix voor “Drawn 2 U”, waaraan Yukimi Nagano haar vocalen toevoegde. De remix komt uit de koker van Studio Apartment en klinkt heerlijk dansbaar, tropisch en bevat een lekker piano thema op de bossa achtige beats. Op de B-kant staat het iets mindere jazzy hip-hop moment “Shin Ku Kan” met Aziatische lyrics. Beetje vreemde track, maar deze plaat kun je al zonder voorbeluistering aanschaffen om de A-kant! Kijk op www.pantonemusic.com voor meer informatie!

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Spectac: “Horn E.P.” (LoAF)

 Genre(s): Elektronica/ IDM/ Modern Classical

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Dit schattige mini CD’tje bevat een 5-tal uitstekende tracks. De muziek van Paul Morrin aka Spectac valt niet in één enkel hokje te stoppen. We willen de muziek typeren als Elektronica, IDM en moderne klassieke muziek. Vooral de elektronica tracks zijn erg goed. Zo zijn “Citadel” en “Firewyrr” waanzinnig sterke tracks, waarbij de vergelijking met Aphex Twin vs. Plaid geen onrealistische is. Heerlijk zijn de melodramatische akkoorden in beide tracks! Topklasse! Kijk op www.l-o-a-f.com voor meer informatie!

 

Beoordeling: 8,5

 

 

Cinemon: “Trip E.P.” (Supertracks)

 Genre(s): Pop/ (Surf) Rock

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 De formatie Cinemon heeft met deze 4-track E.P. onze aandacht flink weten te trekken! Hun lekkere pop/rocksound is uitstekend geschikt voor de festival podia en zal hopelijk opgemerkt worden door radiozenders als 3FM. Op “Trip E.P.” horen we gezellige vleugen surfrock, welke hand in hand gaan met popmuziek, elektronica en wat wereldse elementen. Wat ons betreft is de bonus track “FM” de beste bijdrage op deze single, maar zal volgens de informatie niet op het ‘forthcoming album’ terecht gaan komen. Ook titeltrack “Trip” is uitstekend en we willen daarom iedere popliefhebber aanraden om deze leuke band te gaan checken. Kijk op www.supertracks.nl voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Mario Biondi & High Five Quintet: “Rio De Janeiro Blue(Schema) 

Genre(s): Nu-Jazz

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

 Mario Biondi en zijn High Five Quintet laten op deze 12” single een lekkere frisse dansbare jazz sound horen, waarbij een tropische cocktail niet zou misstaan. De stem doet ons een beetje denken een kruising tussen Barry White en Frank Sinatra. De titeltrack is uitstekend, al vinden we persoonlijk de andere kant van het vinyl een stuk leuker om te beluisteren. De B-kant, “This Is What You Are” genaamd, klinkt wat filmischer en bevat tevens de tropische, dansbare jazz sound waarmee het Schema grote populariteit heeft weten te genereren. Prima muziek van hoge kwaliteit! Kijk op www.ishtar.it voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Alix Roy: “Club You E.P.” (BTRAX Records)

 Genre(s): Tech-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Eind januari zal deze single van Alix Roy verschijnen op het Franse label BTRAX Records. De single bevat een aansprekende remix door Scan X. Deze versie houdt ergens het midden tussen tech-house, electro-house, minimal en techno. De zweverige, donkere soundpads zijn opvallend en werken verslavend. Je blijft geboeid de mix van bijna 6 minuten uitluisteren. Ook de ‘live version’ is prima tech-house business met haar rollende ‘tokkels’ en de electro achtige aankledingen. Het origineel is meer ‘dubby’ en bevat tegenvallende vocals. Kijk op www.btraxrecords.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Dreadzone: “Mash Up The Dreadz” (Functional Breaks)

 Genre(s): Nu-Skool Breaks

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Dreadzone is nog immer ‘alive and kicking’. De formatie had diverse clubhits en laat met deze breakssingle horen dat ze nogsteeds fantastische muziek kunnen afleveren. “Mash Up The Dreadz” is een kruising tussen breaks en dub/ reggae; een huwelijk dat erg goed bevalt. Ook de B-side “Straight To A Soundboy” laat het woord kwaliteit oplichten. Kwalitatief hoogstaande nu-skool breaks zijn dus nog immer verkrijgbaar! Kijk op www.fun-1.com of www.dreadzone.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Abyss: “Mind Games” (Buzzin’ Fly Records)

 Genre(s): Tech-House/ Minimal

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Deze exclusieve single op Buzzin’ Fly weet de werelden van tech-house en minimalism met elkaar te verenigen. De uitstekende productie “Mind Games” combineert zoete, ‘chilly’ strings met doordringende electro basslines en een prima thema, dat in het straatje van Âme’s “Rej” te vangen valt. B-kant “The Dreamer” is ook daadwerkelijk ‘dreamy’ en is zorgvuldig opgebouwd. De dromerige break-down na ruim 5 minuten is een lust voor het oor. Check deze single opzeker via www.buzzinfly.com en laat je overtuigen.


Beoordeling: 8 

 

 

Shortboard: “Together” (Curl Curl Music)

 Genre(s): House

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Shortboard’s “Together” is een waar genot om naar te luisteren, en dan vooral in de Ben Mono remix. Deze lichtvoetige housemix doet ons denken aan de classic “I Trance You” van de formatie Gypsy. Heerlijk thema met de kenmerkende ‘cuts’ zoals in de genoemde classic. Ook de originele versie is prima in orde. Deze versie is meer ‘dubby’ en minimal van aard. Helemaal leuk deze single release op Curl Curl. Kijk op www.curlcurl.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Popnoname: “I Want You For Popnoname(FIRM)

 Genre(s): (Tech) House/ Experimental

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

 FIRM bracht onlangs deze single van Popnoname uit. De single bevat maarliefst 6 tracks die in een aantal gevallen nogal experimenteel van aard zijn. Zo bevat “Fuck You!” een T. Raumschmiere achtige ritmiek, gecombineerd met een aantrekkelijke begeleidende melodie. Eigenlijk draait deze single voor de clubjocks om de track “The Pages”. Dit is een ‘techy’ house track met kristalheldere geluiden en een episch thema. Prima plaatje! Kijk op www.firmrecords.de voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

T. Christopher & S. Payne: “Back To The Front” (TCP Recordings)

 Genre(s): (Epic) Techno

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Het is net geen trance, maar de techno van Thomas Christopher en Steve Payne, die ieder separaat een track afleveren, is nogal emotioneel en episch van klank. Vooral Steve Payne weet zwaar te overtuigen met zijn intense, gejaagde en vooral donkere sounds! De beats zijn simplistisch doch ‘techy’ en motiverend. Het thema geeft je een heerlijk gevoel! Check deze track! Ook de bijdrage van Thomas Christopher mag er zijn, al klinkt zijn thema erg standaard. Het raakt echter zeer zeker de juiste snaar! Beide afzonderlijke tracks worden geremixt door Griekse producers: respectievelijk Axel Karaksis en Spiros Kaloumenos. Kijk op www.tcp-r.com voor meer informatie!

 

Beoordeling: 9

 

 

Stephan Hinz: “Ending Up Flipping Burgers” (Kling Klong)

 Genre(s): Electro-House/ Tech-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

 Deze single van Stephan Hinz is wat je noemt een gemiddelde aangelegenheid. Niets bijzonders aan de hand, maar gewoon een verantwoorde release. De titeltrack op de A-kant is ijzersterk en bevat halverwege de rit een spectaculair thema. Voor ons draait het dus om de A-kant, maar “One Week In Italy” op de B-kant is ook prima van kwaliteit. Deze track combineert electro-house met dubby tech-house. In bijna 8 minuten bouwt deze progressief klinkende track zich op tot een klinkend resultaat. Kijk op www.greatstuff.eu.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 8

 

 

Joseph Armani Presents Corkskrew: “Elbow” (Swings)

 Genre(s): Electro-House

Bron: 12” vinyl

Datum: 1/2007

 Voor wie van de meer commercieel klinkende electro-house houdt, is deze release een prima alternatief. Het thema is simplistisch, monotoon, maar tegelijkertijd rete ‘catchy’. De vocalen zijn nogal standaard en beperkt. De originele mix op de A-kant verdient al geen schoonheidsprijs, maar de remixen door Mason en Koster op de B-side blijken niet veel onderscheidend vermogen met zich mee te brengen. Winnaar op de plaat is toch de mix van Mason, die momenteel de vruchten plukt van zijn “Exceeder” succes!

 

Beoordeling: 7

 

 

Kimra: “Essential Remixes” (Mantis Recordings)

 Genre(s): Broken Beats/ (Deep) House/ Garage

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Kimbu Kimra’s deep-house/ broken beats single “Essential Things” stal in 2002 onze harten en het verbaasd ons dan ook niet dat deze track in de herkansing gaat met nieuwe remixen. De remix single bevat broken beats mixen, maar ook een funky house, garage en deep-house bewerking, verzorgd door artiesten als Clyde, Magic Number, Atjazz (zowel een broken beats als deep-house mix, welke beiden uitblinken) en Brooks. Wederom is dit een single om in te lijsten! Klassewerkje! Kijk op www.mantisrecordings.com voor meer informatie.


Beoordeling: 8,5

 

 

Torul: “Start Like This! E.P.” (Torul/ Fargo Recordings)

Genre(s): Elektronica/ Electro-Pop/ House

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Borut Torul Bernik is terug van weggeweest. Volgens onze gegevens dateert zijn laatste werk van 2002. Op deze single laat hij een geluid horen dat een kruising van elektronica, electro-pop en dance omvat. Spannend wordt het nergens en van tijd tot tijd klinkt de muziek smerig en goedkoop. Echter, de afsluitende track “A Little Black Cat” red de boel nog een beetje. Kijk op www.torul-recordings.net voor meer informatie.

 

Beoordeling: 6,5

 

 

Tanzmann & Stefanik: “Basic Needs” (Moon Harbour Recordings)

 Genre(s): Minimal

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Prima plaatje is dit op Moon Harbour, de 27e single om precies te zijn. “Basic Needs” bevat van die ouderwetse woodblocks en andere 808 percussie om te worden aangevuld met een dubby thema dat weliswaar redelijk snel gaat vervelen ondanks het vele gefilter en de sound fx. Ook de remix door Luna City Express voor “Basic Needs” en de additionele productie “Drifting” zijn uitstekend van kwaliteit. Kijk op www.moonharbour.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7,5

 

 

Scorpio: “Uninvited Visitor” (Devilock Records)

 Genre(s): Electro-House

Bron: CD-R Promo

Datum: 1/2007

 Deze single is kort samengevat te omschrijven als een vrij beperkte track in originele vorm en een uitstekende remix door Christian Cambas. Het simpele electro thema wordt voorzien van mysterieuze new-wave achtige invloeden die je ook licht kan vergelijken met ‘synthesizer music’. Christian Cambas geeft het origineel wat meer pit en maakt de perfecte vertaling naar de dansvloer. De vocalen zijn echter storend, wat de becijfering nadelig beïnvloedt. Al met al een aardig plaatje. Kijk op www.christiancambas.com voor meer informatie.

 

Beoordeling: 7

 

 

 

Archief CD-recencies & VINYL-recensies